RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Хоче замазати кров'ю: Путін зробив заручниками навіть своїх родичів

Переважна більшість громадян РФ підтримує ведення агресивної війни проти України, але російська еліта не така монолітна в цьому питанні. Якщо багато бізнесменів та представників творчої професії знайшли в еміграції свій порятунок від усілякого цькування, то у політиків та держчиновників із цим є складнощі.

"Апостроф" з'ясовував, кому не вдалося втекти з корабля під назвою "Росія".

Російський політолог Володимир Пастухов, уродженець Києва, який давно живе і працює в Лондоні, аналізує результати опитувань і робить цікаві висновки.

За його словами, складається враження, що Путін спеціально хоче замазати кров'ю своїх злочинів якомога більшу кількість людей. З цієї причини його оточення перетворилося на справжнісіньких заручників. І це поширюється не тільки на чиновників, а й на членів його родини. Якщо вірити чуткам, "ненадовго" хотіла покинути Росію старша дочка Путіна Марія Воронцова (проти неї запроваджено західні санкції, тому їхати вона збиралася до однієї з "дружніх країн"). Згідно з цими ж чутками, Воронцова не збиралася повертатися. Чи з цієї, чи з якоїсь іншої причини, Путін заборонив їй виїжджати з Росії.

Що ж, воно і зрозуміло — путінська Росія сприймає себе як "осаджену фортецю", а тому покидати її нікому не дозволено, навіть найближчим. У цій фортеці можна або пережити облогу, або ж у ній загинути - всім разом.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": "Ніхто з нас не вийде звідси живим": що відбувається з путінською "гвардією".