RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Росія шукає "спільників" для обходу санкцій та обслуговування оборонки

Росія намагається мінімізувати наслідки економічних санкцій, залучаючи треті країни для обходу міжнародних обмежень.

Про це попереджає прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

За даними силового відомства, економіка РФ відчутно деградує через введенні Заходом санкції за повномасштабне вторгнення до України. Особливо страждають від обмежень галузі, які залежні від технологій та комплектуючих іноземного виробництва.

Щоб мінімізувати наслідки економічних санкцій - РФ намагається залучити треті країни, які теоретично можуть допомогти Кремлю проводити економічні транзакції та продавати військове оснащення.

"Москва планує організувати у країнах ОДКБ виробництво складових частин до російської продукції військового та подвійного призначення, передусім тієї, яка потребує використання іноземних комплектуючих. Крім того, це посилить економічну залежність країн членів ОДКБ від РФ, що також відповідає інтересам Кремля", - зазначили у ГУР.

Окрім цього, як повідомляє військова розвідка, наразі Москва веде переговори Грузією, Вірменією та Азербайджаном щодо реекспорту російської продукції на міжнародні ринки. Тобто, Кремль хоче, аби кавказькі країни продавали обладнання РФ під виглядом свого товару.

В ІТ-сфері окупантам допомагає Вірменія, яка створює для країни-агресора сприятливі умови ведення бізнесу. Від початку повномасштабного вторгнення ЗС РФ в Україну до цієї держави з Росії прибуло близько 85 тис. російських громадян та 113 ІТ-компаній.

"Російські громадяни створили близько 1 тис. приватних підприємств та понад 250 ТОВ на території Вірменії, які сплачуватимуть податки до бюджетів обох країн – Вірменії та Росії... Провідний російський виробник засобів протиповітряної оборони – АТ “Ульяновский механический завод” залучає Казахстан для отримання комплектуючих німецького виробництва. До вторгнення Росія закуповувала німецьку продукцію, яка необхідна для виробництва/модернізації ЗРК типу “Бук” та зенітних гарматно-ракетних комплексів типу “Тунгуска”, а постачання цієї продукції в умовах посилення санкцій стало неможливим", - підсумували у ГУР МОУ.

Раніше ми розповідали, що Велика Британія запровадила нові санкції против Росії.