RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Москві за загадкових обставин помер один із творців "Панцирів" та "Тунгуски"

У Москві за до кінця не з'ясованих обставин помер у лікарні керуючий директор "Конструкторського бюро приладобудування імені академіка Аркадія Шипунова", заступник гендиректора АТ НВО "Високоточні комплекси" Дмитро Конопльов. Його компанія випускає для російської окупаційної армії протитанкові ракетні комплекси та комплекси ППО, у тому числі і "Панцир-С1".

Про це повідомляє Телеграм-канал Mash.

Він "раптово помер" під час сеансу ксенотерапії в приватній клініці Xeospa, під кисневою маскою, під час вдихання інертного газу ксенону. Так Конопльов нібито лікував постійний головний біль та тривожний розлад. Попередня причина смерті 46-річного російського підприємця – гостра серцева недостатність.

Конструкторське бюро під керівництвом Конопльова випускає для окупантів протитанкові ракетні комплекси "Корнет", "Квартет" та "Метіс", комплекси ППО "Панцир-С1", "Каштан-М", "Тунгуска-М1" та ракетний комплекс "Гермес-А" .

З 2008 року він був заступником голови Федерального Агентства з постачання озброєння, військової, спеціальної техніки та матеріальних засобів.

Фото: t.me/nexta_live

Нагадаємо, в Росії намагався покінчити з життям 53-річний полковник Вадим Зімін, який носив ядерну валізу президента РФ Володимира Путіна. Його знайшли з пораненням на кухні власного будинку у Красногорську Московської області.

Раніше ми писали, 19 червня стало відомо про смерть у Баку колишнього державного секретаря Росії Геннадія Бурбуліса.