RU  UA

Як позначиться військовий стан Путіна на людях окупованої території України: думка

Введення Володимиром Путіним "воєнного стану" на окупованих українських територіях може бути незрозумілим людям – вони очікували, що для них війна закінчиться після цього, а натомість їх приєднали до країни, де оголошена мобілізація.

Про це в ефірі Апостроф ТВ розповів Сергій Гармаш, головред видання "Остров".

За його словами, більше того – приєднання відбулося до країни, яка відступає, а люди це бачать.

Читайте також: Фанат Сталіна готується до нового геноциду: навіщо Путін запровадив воєнний стан.

"Після оголошення воєнного стану в окупації посилилось відчуття війни. Тепер людей можуть примусово виселити в Росію, конфіскувати їх майно, цензура буде не лише в ЗМІ а й у електронних відправленнях – ФСБ відстежуватиме всю пошту та месенджери, які зможе відстежити", - наголосив експерт.

Окрім цього, інтернет навряд чи зараз відключатимуть на окупованих територіях, адже це викличе хвилю порозуміння, як у Росії, так і жителів окупованих територій.

"Якщо вони втратять зв'язок з рідними -це буде незрозуміло ні там, ні там. На окупованій території вже давно заблоковано українські ресурси, а недавно в "ЛНР" прийшло розпорядження усім викладачам заборонити у дистанційному навчальному процесі WhatsApp – тобто всі інші месенджери вони не забороняють, треба проводити навчальний процес – відповідно, й Інтернет навряд будуть відключати", - резюмував Гармаш.

Раніше ми писали про те, що означає введення Росією "воєнного стану" на окупованих територіях України.