RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

У Москві відправили під арешт громадянина України: названо причину

Громадянина України Олексія Пасічника було засуджено Дорогомилівським судом Москви до трьох років колонії суворого режиму за купівлю GPS-трекера.

Про це повідомляють росЗМІ.

Трекер Mini A8, який вміє визначати місце розташування та записувати звук, був куплений за п'ять тисяч рублів, щоб мати можливість знайти автомобіль у разі його угону, розповів у суді обвинувачений.

Читайте також: У Москві затримано відомого пропагандиста: ЗМІ озвучили причину

Однак у РФ вважали, що українець придбав пристрій для "негласного отримання інформації" і визнали винним за кримінальною статтею про незаконний обіг технічних засобів, хоча ще 2019 року було прийнято уточнюючі законопроекти про "шпигунську техніку". За російськими законами, до неї не належать пристрої побутового призначення, які можуть записувати фото, відео, аудіо, визначати геолокацію та перебувають у вільному обігу.

Пасічника затримали у Москві ще у березні, невдовзі після початку російського вторгнення в Україну. Його заарештували за адміністративними статтями про непокору вимогам поліції та порушення міграційного законодавства. Однак після цього проти нього порушили ще й кримінальну справу. Адвокат запевняв, що його залякали поліцейські.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", у Москві пройшла виставка похоронного сервісу.