RU  UA

Протести в Грузії: чому те, що відбувається в країні, стало початком "демонтажу" путінської влади

Протести у Грузії проти скандального законопроєкту про "агентів іноземного впливу", що по суті є аналогічним російському законодавству, стало початком кінця путінської влади у країні – навіть відкликання цього закону не відновить довіру народу.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Гія Гецадзе ексзаступник міністра юстиції Грузії.

Він наголосив, що попри те, що протести дали свій результат і вранці було випущено заяву про відкликання скандального закону про іноземних агентів, закони самими заявами не відкликаються.

"Повинен зібратися парламент, проголосувати закон у другому читанні й не ухвалити його. Це буде правильна процедура", - наголосив він.

Читайте також: Мітингувальники в Грузії висунули владі дві жорсткі вимоги

Але навіть зробивши це, влада уже не зможе повернути довіру народу.

"Також незрозуміла позиція влади щодо війни в Україні. Гадаю, вчора почався демонтаж путінської влади в Грузії. Іванішвілі проводить повністю проросійську політику в Грузії. Прийняття даного законопроєкту було сигналом про те, що Грузія відмовляється від статусу кандидата в члени ЄС.", - пояснив ексзаступник міністра юстиції Грузії.

Він також наголосив, що протестами в Грузії не керує лідер якоїсь політичної партії - це протест народу, який не згоден з проросійською позицією уряду.

"Скоріше за все, у Путіна не вийде здійснити напад на Грузію. Йому не вистачить логістики вести дві війни одночасно. Думаю, за результатом нинішня влада в Грузії піде і країна стане союзником України", - резюмував Гія Гецадзе.

Раніше ми писали, що протести у Грузії дали результат і скандальний законопроєкт відкликаний із парламенту країни.