RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Росії почалося масове вручення повісток: надійшли скарги із 44 регіонів

У Росії розпочинають черговий набір нового "гарматного м'яса" для участі у війні в Україні – повістки надходять до жителів 44 регіонів Росії, у яких від чоловіків вимагають з'явитись для уточнення даних військового обліку або відбору на військові збори.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на голову російської правозахисної групи "Агора" Павла Чікова.

Зазначається, що інформацію про широкомасштабне вручення повісток зафіксовано у містах, селах та населених пунктах, починаючи від Москви та Санкт-Петербурга і закінчуючи Дагестаном та Ямало-Ненецьким автономним округом. Серед отримувачів документів є й студенти вищих навчальних закладів, які мають відстрочку від військової служби.

Читайте також: Швидко вирішити не вийде: названо найбільшу проблему з мобілізацією в Росії

Попри заяви Кремля щодо того, що другої хвилі мобілізації не буде, указ Путіна від 21 вересня 2022 року про проведення мобілізації не було скасовано.

Як зазначає правозахисник, військові збори у РФ можуть бути проведені лише на підставі указу президента, який не було опубліковано. Саме тому призив резервістів на військові збори наразі незаконне.

"Не виключено, що зараз військкомати актуалізують інформацію для поповнення єдиної електронної бази військовозобов'язаних. Поки що це не друга хвиля мобілізації. Про те, що другої хвилі не буде, у листопаді, грудні, січні, лютому та березні заявляв прес-секретар президента. Не виключено, що влада спробує взагалі обійтися без нового набору", - зазначає Чиков.

Раніше ми писали, як довго Путін може вести війну з Україною.

Вас може зацікавити:

Мобілізації бути? У Росії заборонили виїзд з країни всім військовозобов'язаним

Потрібно більше "мобіків": у Росії можлива нова хвиля мобілізації

Не тільки хворих: у Росії вирішили забирати на війну "недоторканну" категорію чоловіків