RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Не тільки хворих: у Росії вирішили забирати на війну "недоторканну" категорію чоловіків

Росія всіляко намагається збільшити чисельність своїх військовослужбовців - до лав армії почали закликати не лише чоловіків із серйозними проблемами зі здоров'ям, а й багатодітних батьків.

Про це повідомляють російські Telegram-канали, посилаючись на слова депутата російської Держдуми Ніни Останіної.

Читайте також: Потрібно нове "м'ясо" на війну: у Росії почали залякувати чоловіків, які виїхали з країни

Так, за її словами, відповідний документ про анулювання пункту Директиви Генштабу від 4.10.2022р. про відстрочку під час проведення часткової мобілізації батьків багатодітних сімей із трьома дітьми, було направлено у військкомати ще наприкінці грудня, де його підписав колишній начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов. Цю інформацію також підтвердив військком Забайкалля Юрій Шувалов, проте офіційних підтверджень наразі немає.

Намагаючись пояснити таке рішення, Останіна наголосила, що воно, ймовірно, зумовлене складністю повернення тих, хто вже перебуває "у зоні СВО". При цьому малоймовірно, що призивати почнуть батьків із трьома дітьми, бо часткову мобілізацію в Росії завершено.

При цьому "Апостроф" раніше повідомляв, що керівництво Росії під час чергової хвилі мобілізації в січні-лютому може відправити на війну в Україну ще 500 тисяч військових на додаток до 300 тисяч мобілізованих минулої осені.