RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія заарештувала американського журналіста: з'явилась заява видання

Американець Еван Гершкович, який близько шести років живе в Москві, висвітлюючи для видання The Wall Street Journal події в Україні та Росії, де лише за слово "війна" можна отримати 15 років, був затриманий у російському Єкатеринбурзі за підозрою у "шпигунстві".

Про це йдеться у заяві WSJ.

За версією ФСБ РФ, Гершкович за завданням американської сторони проводив збір відомостей, що становлять державну таємницю, про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу.

Читайте: Забиратимуть старих та дітей: Путін оприлюднив указ щодо мобілізації жителів окупованих територій

Російська спецслужба стверджує, що американця було затримано в Єкатеринбурзі при спробі отримання секретних відомостей.

Проти громадянина США порушено кримінальну справу за ст. 276 Кримінального кодексу РФ (шпигунство). Журналістові загрожує покарання до 20 років ув'язнення.

Своєю чергою The Wall Street Journal рішуче заперечує обвинувачення ФСБ, вимагаючи від РФ негайного звільнення їх співробітника.

"The Wall Street Journal рішуче заперечує обвинувачення з боку ФСБ і вимагає негайного звільнення нашого довіреного і неупередженого репортера Евана Гершковича", - йдеться в заяві видання.

Як стало відомо, Гершкович приїхав до Єкатеринбурга писати про ставлення росіян до війни, а також про вербування до ПВК "Вагнера".

Нагадаємо, що 17 березня Палата досудового провадження Міжнародного Кримінального суду видала ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна.

  • Вас може зацікавити:

"Цар" уже не той: психолог порівняв кадри із двійниками Путіна

Путін вирішив заборонити іноземні слова в Росії: у чому суть

Розміри вражають: у мережу злили фото квартири Путіна та його коханки