RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Вбивство Татарського: західні аналітики вказали на важливий момент

У неділю, 2 квітня, внаслідок вибуху в барі глави ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина в Санкт-Петербурзі загинув військор, військовий злочинець, уродженець Макіївки Донецької області Владлен Татарський. Його вбивство є частиною ескалації внутрішніх конфліктів у Росії за участю ПВК "Вагнера".

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни ISW.

Крім того, вбивство Татарського може бути попередженням Пригожину, який все частіше критикує основні положення Кремля про війну в Україні та почав зазіхати на пост Президента РФ.

Ймовірно, вбивство Татарського було навмисно здійснено у приміщенні, що належить Пригожину. Деякі російські політологи припускали, що й сам голова ПВК "Вагнера" міг бути присутнім на заході, проте цього підтвердження немає.

Читайте також: Від карного злочинця до "військора": що відомо про життя Владлена Татарського

Фігури Татарського і Пригожина мають схожість - обидва вони стали яскравими ультранаціоналістичні фігурами після того, як перебували в ув'язненні і отримали помилування.

На думку аналітиків, російські чиновники, можливо, використовуватимуть вбивство Татарського для посилення самоцензури у суспільстві. Зокрема, серед тих, хто ставить під сумнів успіхи РФ у війні.

Крім того, воно посилить розкол серед російських військових блогерів, що може зіграти на руку бажанню Кремля зміцнити контроль над інформаційним простором.

Як писав "Апостроф", журналіст Денис Казанський назвав ймовірну причину вбивства Татарського.

  • Вас також може зацікавити:

"Нам потрібен терор": у Росії відреагували на смерть Владлена Татарського

Отримав статуетку "Гойда": реакція українців на смерть Владлена Татарського

В окупованій Каховці відбулася масштабна "бавовна": фото та відео