RU  UA

Звідки взялися дані про 9 бригад: журналіст про інформацію з Пентагону

Дані про дев'ять українських бойових бригад, про які згадується у "секретних документах Пентагону", що нібито потрапили у соцмережі, цілком відомий факт.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський журналіст Тимур Олевський.

Читайте також: ЗСУ готуються до масштабного наступу: експерт озвучив важливі деталі

За його словами, дані документи дуже схожі на брифи, які зазвичай поширюють серед представників медіа на навчаннях.

"По зливу. Є два питання: звідки взялася ця інформація і чому там такі цифри. Ці папірці дуже схожі на брифи, які роздають журналістам на різних навчаннях. Там написано про дев'ять бригад, які готуються в Україні. Але щоб порахувати кількість українських бригад, не потрібно жодних секретних даних", - зазначив він.

Журналіст зауважив, що це все - відкрита інформація, яку видають за "супер розвідувальну інформацію", щоб відзвітувати за освоєний бюджет.

"Причому ті, хто виготовили цей фейк, знахабніли настільки, що вказали кількість російських втрат навіть менше, ніж є визнано в російських відкритих джерелах. Можна припустити, що ФСБ таким чином виготовлює фейкові новини для Путіна. Цілком очевидно, що у Путіна сильно спотворена картина світу, що видно по його виступах. Можна було б припустити, що цей фейк для росіян. Але це не так. Навіть Z-канали висміяли ці папірці, оскільки навіть для пропагандистів зрозуміло, що це дурниці", - вважає Тимур Олевський.

Нагадаємо, раніше у Центрі військово-правових досліджень заявили, що так званий "витік даних Пентагону" - це фейк.

  • Вас може зацікавити:

Для контрнаступу ЗСУ треба три фактори - екскомандир "Айдару"

У росіян величезний страх втратити Донецьк - голова ради резервістів ЗСУ

Глава Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ