RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Українцям у Латвії допоможуть із вивченням мови: яку суму виділила влада

‚Латвія активно допомагає Україні не лише з початку повномасштабного вторгнення Росії до нашої країни, але ще з 2014 року, коли РФ окупувала Крим. Наразі уряд вирішив виділити 4 млн євро на навчання українців латишською мовою.

Про це повідомляє міністерство культури цієї країни.

Читайте також: У Латвії ухвалили важливе рішення щодо українських біженців: що змінилося

Повідомляється про те, що 2023 року планується ухвалити в Латвії 40 000 українських цивільних осіб, з яких 65% або 26 000 будуть дорослими. Для забезпечення великих можливостей для роботи, а також для сприяння соціально-економічній інтеграції людей у латвійське суспільство потрібне знання латиської мови.

Метою програми є популяризація використання латиської мови серед громадян України шляхом надання безкоштовних уроків латиської мови, починаючи з рівня володіння мовою А1 та згідно з початковим рівнем володіння мовою для повнолітніх громадян України, у тому числі неповнолітніх громадян України з середньою освітою, у всіх регіонах Латвії та незалежно від тривалості перебування у Латвії.

Нагадаємо, українським громадянам похилого віку, які тимчасово проживають у Польщі, пояснили, як отримати пенсійні виплати.

  • Вас може зацікавити:

Держприкордонслужба пообіцяла повернути тих, хто втік від мобілізації: чи можливо це

Чи можуть чоловіки, які нелегально перетнули кордон, отримати статус біженця

чи правда? Чи дійсно заборонять юнакам 15-17 років залишати Україну