RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Будуть вбивати один одного в центрі Москви": в мережу злили розмову російських мільярдерів. Відео

У Росії вже стає трендом зливати розмови мільйонерів про невдоволення владою у мережу - раніше повідомлялося про діалог російського олігарха азербайджанського походження Фархада Ахмедова та російського продюсера Йосипа Пригожина. Тепер же оприлюднили відео з нібито розмовою між російським мільярдером Романом Троценком та бізнесменом Миколою Матушевським, де повідомляється, що дорога Росія "опинилася в лапах якихось мудил".

Про це повідомляє "Настоящее Время" із посиланням на аудіозапис на Youtube-каналі.

Зазначається, що розслідувальний проєкт "Настоящего Времени" і "Радіо Свобода", "Система" отримала поштою посилання на викладений у відкритий доступ аудіозапис розмови, імовірно, мільярдера Романа Троценка. Його співрозмовника в листі вказано не було, але, судячи з розмови, ним може бути бізнесмен Микола Матушевський".

Діалог між, імовірно, Троценком і Матушевським стався на початку січня 2023 року. Двоє чоловіків, які називали один одного Коля і Рома, спершу обговорювали відпочинок на Балі та поступово перейшли на політичні теми.

Читайте також: Ближче до в'язниці: ще одна "дружня" РФ країна отримала право на арешт Путіна

"Мені останнім часом прямо важко було в Росії, я розумів, що щось не те, нема чого там робити", – поділився роздумами Коля, голос якого розлідувачі витоку приписують Троценку.

При цьому, розповідаючи про свій новий проєкт "Airbnb для бізнесу" він наголошує, що не варто згадувати те, що було у Росії раніше, адже цього вже нема і ніколи більше не буде.

Обговоривши загальні теми, товариші знову повернулися до обговорення політики, війни в Україні та ситуації в Росії.

"На жаль, Росія, яку ми так щиро любимо, опинилася в лапах якихось мудил... Які сповідують… якісь дивні композиції… XIX століття. Це нічим хорошим не може закінчитися, це закінчиться пеклом… Люди будуть вбивати один одного на вулицях Москви", – заявив Роман.

Врешті, розмова дійшла до того, що на місці Росії після смерті чинного президента РФ та його найближчих соратників згодом залишиться "просто випалена пустеля".

"З'ясується, що вже пізно. Люди не зможуть вивести гроші, не зможуть виїхати, їхні діти призвані на війну... [Жах], коротше", – резюмував думку чоловік, голос якого приписують Троценку.

Згідно з повідомленнями російських ЗМІ, повна розмова Троценка та Матушевського триває майже 40 хвилин. Справжність запису не підтверджена, але мільярдер та його співрозмовник цілком очікувано її спростовують. Після того як журналіст "Системи" зв'язався з Матушевським, той повідомив, що не знає, про що йдеться, і попросив посилання на запис. Згодом він заявив, що "цієї розмови не було" і додав, що востаннє спілкувався з Троценком 2022 року і вже точно ніколи не обговорював політику.

Нагадаємо, Роман Троценко - колишній глава "Об'єднаної корпорації суднобудування" і колишній радник Ігоря Сєчіна, колишнього президента "Роснефті". Він є одним з бізнесменів, які зближені з Володимиром Путіним. Микола Матушевський - давній друг Троценка і засновник московського дизайн-заводу "Флакон". Матушевський відкрито співчуває опозиції та публікував на своїй Instagram-сторінці відео з протестів у Москві у 2021 році.

Раніше ми писали, що Путін зробив несподівану заяву щодо дефіциту боєприпасів у окупантів.

  • Вас може зацікавити:

Сили оборони відбили близько 40 атак ворога, найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку — Генштаб

Британія передала Україні снаряди зі збідненим ураном: що відомо про зброю, яка викликала істерику в РФ

ЗСУ "демілітаризували" ще понад 600 окупантів: свіжа статистика втрат РФ від Генштабу