RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія стягує до Бахмуту "вагнерівців": в Міноборони озвучили "святкові" плани окупантів

Голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці підуть з Бахмута наступної середи, 10 травня, однак до цієї дати вагнерівців з інших напрямків стягують до міста з метою захопити його до 9 травня.

Про це заявила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram-каналі.

Так, вагнерівцями планують замінити штурмові загони десантників, які зараз воюють на Бахмутському напрямку.

"Наші бійці не дають ворогу прорвати оборону. Крім того, вогнем української артилерії були знищені місця зберігання боєприпасів вагнерівців", - наголосила Маляр.

Читайте: Пригожин погрожує вивести "вагнерівців" з Бахмута і хоче переконати Кремль перейти до оборони — ISW

Нагадаємо, згідно із заявою Пригожина до 9 травня "вагнерівці" нібито мали взяти Бахмут, але знаючи про це з 1 травня "околовоєнні бюрократи" відрізали найманців від артилерійських боєприпасів, а підрозділи МО РФ, призначені для прикриття флангів, насилу їх стримують. Крім того, замість обіцяних десятків тисяч солдатів на фронті взагалі сотні чи навіть десятки "бійців".

Голова ПВК заявив, що наступальні ресурси "Вагнера" закінчилися ще на початку квітня, а втрати зростають із геометричною прогресією щодня. Тому рада командирів ПВК "Вагнер" прийняла рішення утримувати позиції та продовжувати наступ на Бахмут до 10 травня 2023 року, аби "священне для росіян свято - 9 травня, День перемоги, зустріти блиском російської зброї".

Раніше ми писали, що сам Пригожин контролює близько 15 мільярдів доларів, що здебільшого знаходяться в Африці, й після 9 травня він переводитиме "кістяк" бойовиків або туди, або на інші ділянки фронту.

  • Вас може зацікавити:

Пригожин, Золотов і Кадиров уже почали діяти, - політичний експерт про сценарій путчу в Москві

"Ми підемо в історію": Пригожин анонсував закриття ПВК Вагнер

Концентрат гидоти: український художник показав справжнє лице "вагнерівців"