RU  UA

Пригожин демонстративно вийшов на контакт з РДК: політтехнолог пояснив, що це означає

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, який нещодавно заявив, що ЗСУ повернули частину захопленого окупантами Бахмута, останнім часом все частіше і різкіше критикує російське начальство, вже давно грає у власну гру і навіть вийшов на зв'язок із РДК.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політтехнолог Михайло Шейтельман.

Так, за словами Пригожина, у нещодавньому великому інтерв'ю, найближчими тижнями або місяцями, можуть розпочатися розстріли серед вищого військово-політичного керівництва РФ через військові провали в Україні.

"Очевидно, що "спецоперація", яка вже давно йде не за планом, була погано спланована і вкрай невдало підготовлена. Пригожин все частіше і різкіше критикує російське начальство. На словах він ніби за Путіна, але проти "військових бюрократів", що засіли в Міноборони РФ", - пояснив політтехнолог.

Читайте також: ”Свобода Росії” звернулася з цікавою пропозицією до Пригожина: у чому її суть

Про це красномовно говорить ще той факт, що нещодавно "кухар Путіна" вийшов на зв'язок із людьми з РДК та ЛСР, у той час, як, наприклад, губернатор Білгородської обл. Гладков усунувся і на контакт не виходить.

Ситуація полягала в тому, що російські повстанці з РДК та Легіону Свобода Росії запропонували Пригожину обміняти російських полонених, яких вони взяли, на російського підполковника, якого вагнерівці схопили, ймовірно, за його стрілянину по них у нетверезому стані. Пригожин оперативно дав відповідь, заявивши, що підполковник не полонений, а затриманий, тому він не видаватиме його.

"Не виключено, що в майбутньому опозиційні до Кремля сили (Пригожин, РДК та ЛСР) разом повернуться зброєю проти Москви, хай навіть зараз вони вороги", - резюмував Михайло Шейтельман.

Раніше ми розповідали, що Євген Пригожин хоче перекинути частину "вагнерівців" у Бєлгород.

  • Вас може зацікавити:

Відхід "Вагнера" зіграв злий жарт з росіянами в Бахмуті - Сергій Череватий

Ціна Бахмута колосальна: на Заході назвали, скільки Росія втратила вбитими та пораненими

"Їх нормально поклепали": майор ЗСУ про звільнення ПВК "Вагнер" з Бахмута