RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Пригожин хоче перекинути "вагнерівців" у Бєлгород: в ISW пояснили задум терориста

Ватажок терористичної ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, який нещодавно записав відео про вихід його найманців з Бахмута, скористався невдоволенням росіян щодо безпеки на кордоні Бєлгородської області та заявив, що "вагнерівці" не чекатимуть дозволу від Міноборони РФ на оборону області, якщо російське військове командування не прибере загрозу безпеці регіону.

Про це йдеться у звіті Інституту дослідження війни (ISW) за 3 червня.

Читайте також: Відхід "Вагнера" зіграв злий жарт з росіянами в Бахмуті - Сергій Череватий

Аналітики вважають, що Пригожин втратив інформаційну ініціативу та повторює скарги інших пропагандистів. Також його погрози показують, що ватажок найманців може розглядати кордон між Україною та Бєлгородською областю як "легку лінію фронту" для захисту, тому що просування російських добровольців ведеться в обмеженому масштабі.

В ISW стверджують, що це дозволило би Пригожину зберегти свою роль "командувача фронтовими силами" без великих втрат під час фронтових атак.

Крім того, у зведенні Інституту дослідження війни зазначається, що погроза розпочати оборонні військові операції в РФ без дозволу російського вищого військового командування означає, що глава ПВК "Вагнер" вважає, що зможе використовувати лояльні йому великі військові сили як забажає, без контролю з боку Міноборони.

Тому російському диктатору Володимиру Путіну довелося би бути повністю впевненим в особистій лояльності Пригожина до себе для того, аби почуватися комфортно у подібній ситуації.

Нагадаємо, раніше в ISW пояснили "випади" Пригожина у бік російського президента Володимира Путіна. Він міг образитися, що його заслуги із "взяття" руїн Бахмуту не оцінили в Кремлі.

  • Вас також може зацікавити:

Акція "Приведи дезертира": у російській армії йдуть цікаві процеси

"Їх нормально поклепали": майор ЗСУ про вихід ПВК "Вагнер" з Бахмута

Б'ють із "Градів" по своїх: відео ударів російськими військовими по цивільних на Бєлгородчині