RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Треба до психіатра: в мережі висміяли заяву Пєскова про демілітаризацію України

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що завдання РФ щодо "демілітаризації" України буцім-то багато у чому виконано, а Європа все більше "влазить у конфлікт".

Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС.

"Дійсно, Україна була сильно мілітаризована на момент початку СВО (спеціальної військової операції, як у РФ називають війну проти України – ред.). І, як учора сказав Путін, одним із завдань була демілітаризація України. Фактично це завдання багато в чому виконано. Дедалі менше і менше своєї зброї Україна використовує. І все більше і більше вона використовує системи озброєнь, які їй постачають країни Заходу", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, Пєсков заявив, країни-члени НАТО під керівництвом США буцім-то все більше "втягуються" у "конфлікт", тобто у захист України від російських окупантів.

Читайте також: На Донбасі "мобіки" тікають з фронту

"Країни Заходу, а саме Північноатлантичного альянсу під керівництвом того ж таки Вашингтона, дедалі більше прямо й опосередковано влазять у цей конфлікт. Вони втручаються в цей конфлікт і стають стороною конфлікту. Звичайно ж, це призводить до того, що конфлікт затягується за часом. Це призводить до того, що ситуація в Європі стає більш напруженою, непередбачуваною. І, звісно, це зобов'язує Росію до того, щоб застосовувати більш рішучі заходи для забезпечення безпеки людей на Донбасі та безпеки РФ", - наголосив Пєсков.

На таку заяву відреагував український журналіст Сергій Сидоренко, який на своїй Facebook-сторінці спробував передбачити майбутній коментар Пєскова, наприклад, у 2025 році.

"Пресс-секретарь президента Роиси заявил, что задача отвадить Украину от НАТО - выполнена.

"Фактически эта задача во многом выполнена. Мы хотели гарантировать, что Украина не будет подавать заявку о членстве НАТО. И посмотрите что получилось! Все меньше и меньше остаётся стран, которые ещё не ратифицировали протокол о её вступлении в НАТО. Когда Украина станет полноправным членом Альянса, мы будем уверены, что ещё одну, новую заявку киевский режим больше не подаст", — подчеркнул Песков.", - написав кореспондент.

У мережі також сміються над твердженнями прессекретаря Путіна. Дехто із користувачів заявив, що Пєсков не розуміє слова "демілітаризація", інші нагадали, що на полі бою лежить близько 200 тисяч "демілітаризованих" рашистів, а ще хтось відправляє російського політика до психіатра.

Раніше ми писали, що український боєць розкрив подробиці про контрнаступ.

  • Вас може зацікавити:

Ворог ударив по Костянтинівці: є жертви, постраждала дитина

Бояться наступу ЗСУ? Окупанти окопалися на півночі Криму, знімки із супутника

Ще на крок ближче до Гааги: Путін цинічно визнав депортацію дітей до Росії, відео