RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Z-воєнкори – на вихід: в Росії пішли на радикальний крок щодо висвітлення війни в Україні

Міноборони Росії ймовірно почало обмежувати та цензурувати інформацію про загарбницьку війну в Україні – зокрема, приховуються успіхи українських військ на фронті та скарги військ РФ.

Про це йдеться у звіті ISW.

За словами експертів стиль щоденних повідомлень Міноборони РФ нещодавно було змінено з метою скорочення обсягу інформації, що надходить щодня про війну в Україні.

Фахівці наголошують, що раніше публікувався докладний щоденний звіт, що відрізнявся від індивідуальних звітів пресслужб кожного окремого російського військового угруповання.

Читайте також: Росія запустила по Україні ракети: лунали вибухи, в Києві є загиблі

Однак 29 серпня пресслужби різних російських військових груп опублікували однаковий текст, безпосередньо скопійований із загального щоденного звіту, замість власних оригінальних звітів.

"Міністерство оборони Росії послідовно намагалося запровадити інформаційну політику, яка б надавала обмежену інформацію про фронт протягом всієї війни. Зміна у висвітленні подій Міністерством оборони Росії, якщо ця тенденція продовжиться, може відображати його ширші зусилля з цензурування російських повідомлень про війну та уніфікації власного наративу", – резюмували в ISW.

Раніше ми писали, що відомо про наслідки ворожого нападу на Київ 30 серпня.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ випалюють ворожу артилерію: оновлені дані Генштабу про втрати РФ

Уламки збитих ракет впали у двох районах Київщини: фото наслідків

Збито всі ворожі ракети: Залужний розкрив деталі роботи ППО під час нічної атаки