RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Вірменії офіційно звинуватили Азербайджан в агресії через операцію в Нагірному Карабасі

У МЗС Вірменії виступили з офіційною заявою після початку військових дій Азербайджану у Нагірному Карабасі і назвали їх "широкомасштабною агресією".

Відповідну заяву поширили вірменські ЗМІ.

Читайте також: Російські миротворці просто втекли: у Вірменії вимагають виходу з ОДКБ

Відомство закликало Радбез ООН та миротворців РФ вжити заходів щодо припинення бойових дій.

В уряді республіки заявили, що Росія не поінформувала Вірменію про проведення Азербайджаном військових дій у Нагірному Карабаху.

У свою чергу спікерка МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Баку не попереджав Москву про швидкий напад. За словами речниці відомства країни-агресора, "інформацію було доведено до російського контингенту за кілька хвилин до початку бойових дій".

В Азербайджані повідомили, що поінформував про "антитерористичні заходи" міністра оборони Туреччини, а той заявив, що Анкара "завжди поряд" з Баку.

"Для миру в регіоні необхідне повне виведення вірменських збройних сил з Карабахського регіону Азербайджану", - йдеться у повідомленні МЗС Азербайджану.

Президент Вірменії Нікол Пашинян скликав екстрене засідання Ради безпеки Вірменії.

Тим часом у мережі почали з'являтись кадри наслідків обстрілів Степанакерта у Нагірному Карабаху азербайджанськими військами. На них видно зруйновані житлові будинки, машини та вибиті вікна.

У пабліках Нагірного Карабаху (Арцаха) також з'явилося відразу кілька повідомлень про дітей, які постраждали під час обстрілу. Азербайджан стверджує, що завдає ударів лише по військових об'єктах.

Раніше ми писали, що після нетривалого перемир'я Азербайджан знову почав нарощувати військову присутність уздовж лінії розмежування з Нагірним Карабахом та кордоном з Вірменією.

  • Вас також може зацікавити:

Обмежаться Карабахом? Три сценарії розвитку конфлікту між Азербайджаном та Вірменією

Вірменія і Азербайджан на порозі нової війни: до кордонів стягуються війська, фото і відео

Путін прагне заморозити вірмено-азербайджанський конфлікт за сценарієм Донбасу