RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Цивільна авіація в РФ - на межі колапсу: ГУР розкрило результати спецоперації

Сфера цивільної авіації Російської Федерації перебуває на межі колапсу. Існує край високий ризик безпеки польотів. Держава-агресор має серйозні труднощі з обслуговуванням літаків.

Про це свідчать результати спецоперації ГУР України у кіберпросторі, в результаті якої вдалося здобути великий обсяг закритих службових документів "Росавіації".

Читайте також: В Росії стався блекаут: відео потужних вибухів і пожежі в Підмосков'ї

Серед задокументованих фактів ГУР наводить наявність в РФ лише у січні 2023 року 185 авіапригод в цивільній авіації. За перших 9 місяців 2023 року в РФ задокументували 150 випадків технічних несправностей літаків. Зростання небезпеки польотів в Росії порівняно з 2022 роком зросло втричі.

ГУР інформує, що 70 відсотків авіапарку РФ пройшли через несертифікований ремонт із застосуванням неавтентичних запчастин. Лише впродовж січня 2023 року серед 220 суден “Airbus”, які є в РФ, зафіксовано 19 різних відмов. А з 230 літаків "Boeing" зафіксовано 33 технічні відмови тих чи інших систем літака.

"Аналіз характеру авіаційних інцидентів з отриманих документів вказує, що низка відмов, особливо пов’язаних з двигунами, шасі і механізацією крил, має системний характер. Тенденція свідчить ― сфера цивільної авіації на росії перебуває у зоні серйозної турбулентності з високим ризиком зірватись у круте піке", - зазначають в ГУР.

Такий стан цивільної авіації в РФ - прямий наслідок санкцій, через які існує заборона на постачання повітряних суден і запчастин до них; відмова в технічному обслуговуванні і наданні послуг та в оновленні програмного забезпечення; затримання російських повітряних суден за кордоном та обмеження доступу до метеорологічної інформації для аеронавігації.

Нагадаємо, у вересні США ввели санкції проти російських олігархів, посадовців та компаній, що мають стосунок до військово-промислового комплексу країни-агресора та сприяють війні проти України.

  • Вас також може зацікавити:

Ну що, навоювалися? Євросоюз ввів безпрецедентні заходи проти росіян

ЄС, США, Канада та Велика Британія ввели нові санкції проти РФ: у списках Кіркоров і Харатьян

У санкціях є лазівки: як Росія використовує західні технології для створення крилатих ракет