RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Згоріло все: в Чечні спалили штаб полку, військові якого відмовлялися воювати в Україні, відео

У Чечні згоріла будівля штабу 70-го гвардійського мотострілецького полку, солдати якого відмовилися брати участь у бойових діях в Україні.

Про це пишуть російські пабліки.

Читайте також: Стукачі та "хунвейбіни": як працюватиме новий "СМЕРШ" у Росії

Повідомляється, що інцидент стався у місті Шалі. Повністю згоріла будівля штабу, з усіма документами та припаркованими поряд автомобілями.

У полк звозять контрактників з усієї Росії, зокрема з Нижегородської області. Саме солдати цього полку у травні 2022 року відмовлялися брати участь у бойових діях, а командування намагалося це приховати. Тоді тих, хто відкрито заявляв про свої вимоги, командири частин посилали на найнебезпечніші ділянки бойових дій, а для виявлення особливо активних ініціаторів повернення до РФ у підрозділи впроваджувалися співробітники ФСБ.

Речник Української добровольчої армії - Південь, голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук повідомив, що до 70-го полку активно направляють служити іноземних найманців. Зокрема, громадян Непалу.

"Деякі з них потрапили в полон до українців, що спричинило міжнародний скандал. В штабі полку згоріли всі документи, що якось дуже наполегливо коментує людина на відео. Тобто, довести, що в полку служать сотні найманців з Непалу та інших країн, відтепер буде фактично неможливо", - резюмував він.


Раніше ми розповідали, що в Росії хочуть відгородитися від України 15-кілометровою "буферною зоною"

Вас може зацікавити:

Буде ще важче - ворог навчається: командир роти БПЛА про тактику росіян

В Україні збили перший реактивний "шахед" росіян: чим він небезпечний, фото

Росіяни змінили тактику, але "м’ясні" штурми тривають: яка ситуація на Бахмутському напрямку