RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

"Дайте грошей": в Росії виник скандал із зеками, які воювали в Україні

Колишнім ув'язненим із загонів "шторм z", які воювали проти України і повернулися до Росії, не виплачують ані обіцяні гроші за поранення, ані зарплату.

Про це пише один із російських Telegram-каналів.

Читайте також: Своїх не кидають, а розстрілюють: стало відомо про "розбірки" на Запоріжжі між військовими РФ, фото

"Гучний скандал набирає обертів - у навколовоєнних пабліках обговорюють звернення колишніх ув'язнених із загонів "шторм z", які воювали проти України та повернулися з війни, проте зараз не отримують ні обіцяних виплат за поранення, ні зарплат", - йдеться у повідомленні.

Звернення на ім'я президента РФ написали семеро колишніх в'язнів. Вони заявили, що не отримали жодних документів щодо зняття судимості, а також мають проблему з виплатами від держави. Зеки стверджують, що за час участі у бойових діях не отримали одразу кілька видів виплат - їм повною мірою не сплатили зарплату, вони не отримували бойових виплат, а також виплат за поранення.

"У закритих пабликіх ветеранів колишні ув'язнені зізнаються, що проблема існує. Більше того, частина з них звинувачує в урізанні виплат міністерство оборони, ще частина переконана, що виплати були, проте їх собі привласнили безпосередньо командири військових частин. Частина з військових, які мають відношення до загонів "шторм z", кажуть, що виплати формуються залежно від складності виконаних завдань та тривалості перебування на фронті. За цією логікою колишні ув'язнені мають отримувати виплати у повній мірі", - пише автор.

Зазначається, що джерела в Кремлі з числа "яструбів" є більш категоричними в цьому питанні.

"Президент не може всіх зеків помилувати. Вони потім їдуть до себе додому, вбивають чи грабують там когось і ЗМІ пишуть, що це Путін його помилував. Перед виборами нам такі сюрпризи не потрібні. А, про гроші - вони б раділи, що взагалі живі залишилися. Хочуть грошей - нехай повертаються на війну”, - пишуть у пабліку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що підрозділи "Шторм-Z" перетворились на штрафбати в російській армії.

  • Вас також може зацікавити:

Свіже м'ясо: Росія формує з новобранних резервістів "Шторм Z" для штурму в Донецькій області

Діяли грамотно: ЗСУ "накрили" загін "Шторм Z" під Сватовим, відео

"Нас просто обнуляють": російські найманці зі "Шторм Z" відмовились повернутися на передову, відео