RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Інтерв'ю Карлсона з Путіним: п'ять питань, які заборонили задавати главі Кремля

Скандальний американський журналіст і телеведучий Такер Карлсон узяв інтерв'ю у Володимира Путіна. Однак йому заборонили ставити п'ять питань російському диктатору - вони стосуються втрат російської армії, Пригожина та ЛГБТ.

Про це розповіли два джерела у Кремлі, інформують у Telegram-каналі "Кремлівська табакерка"

"Карлсон передав Дмитру Пєскову список питань, які хотів поставити Володимиру Володимировичу під час інтерв'ю. Список повернули покреслений. У принципі, Карлсон легко на всі правки погодився. Хоче поговорити з нашим президентом і не хоче зривати його переговори з Трампом", - сказав один із них.

Так, Карлсону заборонили ставити Путіну питання про те, хто насправді стоїть за смертю Євгена Пригожина, а також про правдивість чуток про можливу помсту Володимира Володимировича Євгену Вікторовичу.

Також, американського журналіста цікавила, які ж втрати російської армії в ході так званої "СВО" і чому українська армія регулярно завдає ударів по російських тилах, знищує кораблі та літаки. Однак відмову ставити це питання пояснили тим, що Путін хотів би говорити про перемоги та перспективи Росії, а не про поразки.

Читайте також: Ґубернатор Техасу пішов проти Байдена: криза загострюється

По-третє, Карлсона заздалегідь попросили не ставити президентові питання про долю Олексія Навального та причини його переведення в іншу колонію. Йому дозволили лише коротко торкнутися цієї теми.

Також Путін вважає за краще уникати відповідей на питання про ЛГБТ-тематику, чи то заборона на рух, чи наявність гей-лобі навіть у російських елітах. Ця тема може бути порушена, проте лише загалом.

Крім того, журналіст збирався поставити питання, чому ті, хто не зміг забезпечити Росії швидку перемогу на війні в Україні, не були відправлені у відставку. Головними об'єктами розгляду були Сергій Шойгу та Валерій Герасимов.

На це Путін відповів, що "з ними він уже якось сам розбереться, без американців".

Варто зазначити, що це перше особисте інтерв'ю Путіна із західним журналістом з моменту повномасштабного вторгнення Росії до України у лютому 2022 року.

За словами Карлсона, інтерв'ю покажуть у невідредагованому вигляді на його сайті Tucker Carlson Network, а пізніше у соцмережі X, де журналіст має величезну аудиторію.

Раніше ми писали, що експерти оцінили ймовірність вторгнення Росії до країн НАТО.

  • Вас також може зацікавити:

Техас пішов проти влади США: Байден дав 24 години, а Трамп хвилює американців

США не допоможуть Європі у разі нападу: Трамп пригрозив виходом з НАТО'

У США загрожують суддям, які зняли Трампа з виборів: ФБР почало розслідування