RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Біля стін Кремля дружини мобілізованих влаштували акцію: фото і відео

У Москві та Єкатеринбурзі затримують учасників руху родичів мобілізованих "Путь домой", які прийшли покласти квіти за загиблими на війні, а також журналістів, які знімали затримання.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте також: У Росії придушили протест дружин "мобіків": звіт ISW та фото

Так, щосуботи дружини та родичі мобілізованих росіян покладають квіти на згадку про те, що війна завжди означає смерть. Туди ж 10 лютого завітали й ті, хто хотів підтримати учасників руху.

Перед щотижневою акцією покладання квітів силовики попереджали про відповідальність за "участь у несанкціонованих мітингах" учасників минулих акцій та журналістів, які їх висвітлювали. Декому з них пригрозили обшуками та термінами, а також повідомлялося про спам-атаки.

Фото: t.me/astrapress

Під час акції біля Могили невідомого солдата в Олександрівському саду солдат Почесної варти біля Вічного вогню пригрозив учасникам, що "покладання квітів припиниться", якщо вони проведуть хвилину мовчання про загиблих там. Також туди прийшов невідомий у камуфляжі та сказав, що якби не "СВО", то рідне місто його дружини Луганськ нібито "було б у руїнах". Засвітився на акції й Олександр Пєлєвін, якого вважають донощиком Головного управління протидії екстремізму МВС РФ.

"Хочу, щоб люди жили мирно в нашій країні та в інших", - наголосила учасниця руху.

Фото: t.me/astrapress

Під час акції силовики затримали одного з учасників та трьох журналістів, які висвітлювали затримання. Кореспондентку "SOTAvision" Катерину Анікійович та ще одного журналіста відпустили. Третього представника російських ЗМІ повезли до відділу поліції "Китай-місто".

Крім того, в Єкатеринбурзі під час покладання квітів затримали п'ятьох учасників акції, їх утримують у відділенні поліції.

"Путь домой" - це російський рух дружин і родичів мобілізованих, які вимагають від влади повернути їх з фронту. Учасники щотижня проводять акції покладання квітів. У грудні 2023 року активістки просили російського диктатора Володимира Путіна закінчити війну в Україні шляхом мирних переговорів.

Нагадаємо, у січні в Уфі дві тисячі людей вийшли на протести, частину з них затримали.

  • Вас може зацікавити:

Башкирський бунт: до чого призведуть протести у російській глибинці

Б'ють "мобиків" на постах і забирають бізнес: мер Мелітополя розповів про дії кадировців

Путін "підклав свиню" своїм мобікам