RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія планує запустити серійне виробництво КАБів для ударів по Україні: в ISW розкрили деталі

Стало відомим підтвердження того, що російські окупанти атакують Україну вдосконаленими керованими авіабомбами. Надалі Росія планує збільшити потужності виробництва керованих авіабомб для використання їх по всій лінії фронту.

Про це повідомили фахівці Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росіяни активізувалися в небі, але їхні пілоти не безкінечні: як Україні скористатися слабким місцем ворога

Зокрема фахівці ISW згадують заяву речника Таврійського угруповання українських військ. 10 березня Дмитро Лиховій підтвердив, що російські війська завдали удару по Мирнограду (Донецька область) "...трьома універсальними міжвидовими планерними боєприпасами (UMPB) D-30SN, які, за попередньою оцінкою українських силовиків, були ракетами С-300".

Після чого Лиховій зауважив, що вдосконалені керовані авіабомби UMPB D-30SN є модифікованою версією некерованих гравітаційних бомб FAB ще радянського виробництва. Такі некеровані авіабомби ворог застосовував на фронті у січні 2024 року.

Аналітики ISW також згадують у матеріалі твердження деяких російських мілблогерів, котрі нібито підтверджували нанесення окупантами ударів некерованими авіабомбами FAB UMPB в деяких окремих районах України. Вони також вказували, що оновленні версії мають систему наведення, яка включає завадостійкий приймач сигналів GLONASS/GPS "Comet" і складні крила, подібні до крилатої ракети Х-101.

В звіті зауважено, що російські війська можуть запускати керовані планерні бомби UMPB з літаків і наземних реактивних систем залпового вогню, зокрема з "Торнадо-С" і "Смерч".

Крім того, у звіті йдеться про те, як російські мілблогери зауважували на тому збільшенні кількості виробництва керованих авіабомб UMPB. ISW припускають, що окупанти намагатимуться запустити виробництво керованих бомб в серійне виробництво і розширити їх застосування по всій лінії фронту. Адже, як відзначають фахівці, наразі російська авіація запускає UMPB без реактивних двигунів, проте надалі Росія планує використовувати UMPB з реактивними двигунами.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Росія вдарила ракетами по Мирнограду на Донеччині.

  • Вас також може зацікавити:

Росія почала масово робити бомби вагою 1,5 тонни: фото, відео та особливості

Коли Україна зможе перехопити ініціативу на полі бою: в ISW дали прогноз

Росія задіяла 40% танкових резервів: в ISW оцінили спроможності окупантів