RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Світ

Новини

20 вересня

19 вересня

18 вересня

17 вересня

16 вересня

Всі новини

Нова порція "загострення": у Росії знайшли "винних" в теракті у ТРЦ Крокус

Міністерство закордонних справ РФ стверджує, що теракт у ТЦ "Крокус Сіті Хол" 22 березня - нібито вже не перша терористична атака проти Росії, а "сліди всіх злочинів ведуть до України". У відомстві вимагають "видати усіх причетних".

Про це повідомляє МЗС РФ на своєму офіційному каналі у Telegram.

Читайте також: "Крокус" - це лише початок: коли у Росії чекати нових терактів

"Проведені російськими компетентними органами слідчі дії вказують, що сліди всіх цих злочинів ведуть на Україну", - йдеться в повідомленні.

У МЗС Росії також стверджують, що Україна нібито причетна до ліквідації доньки пропагандиста Олександра Дугіна, підриву Владлена Татарського та Захара Прилєпіна, а також до рейдів "Російського добровольчого корпусу".

В рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з бомбовим тероризмом та Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму Росія вимагає "негайного арешту та видачу всіх причетних до цих терактів осіб".

Серед вимог до Києва - арешт глави СБУ Василя Малюка, якого росіяни звинувачують у підриві Кримського мосту 8 жовтня 2022 року, наступного дня після дня народження російського диктатора Володимира Путіна.

"Боротьба з міжнародним тероризмом - обов'язок кожної держави. Російська сторона вимагає від київського режиму негайно припинити будь-яку підтримку терористичної діяльності, видати винних і відшкодувати заподіяну жертвам шкоду", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона поки що не коментувала ці заяви.

Нагадаємо, у "Крокусі" під час теракту могли бути ФСБшники.

  • Вас може зацікавити:

Жертвою теракту у "Крокусі" став полковник ГРУ, який воював проти України

Що наговорили Путін і Лукашенко про теракт у "Крокусі" - пояснення ISW

"Ми з Путіним добу не спали": Лукашенко показав, "звідки готувався напад" на "Крокус Сіті"