RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ізраїль змінює правила в'їзду: як українцям потрапити на Землю Обітовану

МОЗ Ізраїлю опублікувало нові правила для в'їзду в країну з 1 листопада іноземним туристам, у тому числі й українцям.

Про це пише видання Jerusalem Post.

В Ізраїль іноземні громадяни можуть в'їхати за умови:

  • проходження курсу вакцинації препаратом, схваленим ВООЗ, або "Супутником V", якщо з моменту отримання другої дози минуло не менше ніж 14 днів;
  • турист не повинен перебувати у "червоній" країні протягом останніх 14 днів;
  • громадянин прилітає через аеропорт Бен-Гуріон;
  • турист не повинен мати заборону на в'їзд до Ізраїлю.

Іноземні туристи зобов'язані подати довідку про негативний ПЛР-тест, зроблений протягом 72 годин до польоту, а за 24 години до посадки необхідно заповнити декларацію про здоров'я на сайті МОЗ Ізраїлю, куди необхідно внести дані з COVID-сертифікату.

Після прильоту громадяни, які вакцинувалися "Супутником V", зобов'язані пройти тест на антиген до COVID-19 та здати ПЛР-тест. Всі інші туристи, щеплені схваленим ВООЗ препаратом, проходять в аеропорту ПЛР-тест і чекають в ізоляції, поки їм не відправлять результати.

Вакцинованому “Супутником V” за відсутності антитіл буде дозволено перебування на території Ізраїлю за умови проходження карантину 14 днів (з можливим скороченням до 7 днів). Якщо під час перебування в країні в іноземного громадянина, зокрема українця, буде виявлено COVID-19, він має вирушити до карантинного готелю. Усі витрати покриваються самостійно чи за допомогою страховки.

Право на в'їзд до Ізраїлю також надається громадянам, які перехворіли на COVID-19. Туристи повинні мати при собі довідку, яка підтвердить факт хвороби, або негативний ПЛР-тест.

Раніше ми розповідали, що Євросоюз оновив "зелений" список країн.