RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Українцям компенсують ціну частини ліків: які препарати стануть доступні

З 1 жовтня пацієнти в Україні зможуть отримувати препарати інсуліну, препарати для лікування нецукрового діабету, розладів поведінки, психіки і епілепсії. Тобто оператори фармринку зможуть брати участь в держпрограмі "Доступні ліки" і отримувати відшкодування за препарати для лікування цих захворювань, а пацієнти зможуть отримувати ці ж препарати.

Таке рішення було прийнято на засіданні Кабміну 28 липня.

Постанова визначає нові процедурні механізми для запуску Національною службою здоров'я України реімбурсації лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування. Для цього затверджуються нові порядки розрахунку граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби і реімбурсації лікарських засобів.

Реімбурсація - це механізм, за допомогою якого держава відшкодовує вартість призначених лікарем лікарських препаратів певним категоріям пацієнтів. Подібну програму практикують у багатьох європейських державах.

"За останні півроку до програми приєдналися понад 400 тисяч пацієнтів, і тепер держава забезпечує доступними ліками майже 3 млн українців. Зараз програма вже включає 297 лікарських засобів, і ми продовжимо розширювати цей перелік. Кількість аптек, які приєдналися до програми, вперше перевищила 10 тисяч", - заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також читайте матеріал: Легалізація медичного канабісу: що вирішила Верховна Рада

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я