RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Здоров'я

Новини

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Лікар розповіла, як відрізнити "Дельту" від інших інфекцій

Небезпечний варіант коронавируса "Дельта" на даний момент став найпоширенішим серед інших штамів в Україні. Які симптоми відрізняють "Дельту" від інших варіантів COVID-19.

Про це повідомила керівниця Центру респіраторної медицини та алергології клінічної лікарні "Феофанія", лікар-пульмонолог Світлана Гук "Укрінформу".

За її словами, основна відмінність цього штаму від інших - симптоми проявляються без чіткої послідовності. Одна людина може захворіти "Дельтою" з легкими симптомами типу слабкості, нежиті та першіння в горлі, а в іншого горло не болить, зате діарея і блювота.

"Тобто мозаїка симптомів у кожного різна і фіксованої послідовності, про яку можна було б розповісти, як сценарій, немає", - пояснила лікар.

Симптоми "Дельта":

  • головний біль,
  • нежить,
  • біль в горлі,
  • підвищення температури (іноді хвилеподібно);
  • розлади шлунково-кишкового тракту: болі в животі, нудота, блювота, діарея.

Водночас пропажа нюху і кашель вже трапляються рідше.

Гук зазначила, що важка форма зараження проявляється в температурі 40, яка не збивається, сильних розладах шлунково-кишкового тракту, низької сатурації.

"Якщо людина один раз вирвала і потім може собі спокійно щось пити, а температура 37,2 - це нормально. А ось коли після найменшого ковтка води відразу хочеться його "віддати", маємо важкий перебіг", - уточнила вона.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 25 вересня, зафіксовано 4 647 нових підтверджених випадків COVID-19.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я