RU  UA

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Треба готуватися до всього: академік розповів, коли в Україні буде пік заражень COVID-19

Наприкінці жовтня - початку листопада в Україні буде пік захворюваності на коронавірус. Тому щоб уникнути зараження потрібно вакцинуватися проти COVID-19.

Про це професор, доктор біологічних наук, академік НАН України та директор Інституту біохімії ім. Палладіна НАН України Сергій Комісаренко розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Він прокоментував заяву Центру громадського здоров'я МОЗ про те, що в Україні не менш як 40% людей вже мають антитіла до ковіду, а 13% - повністю вакциновані, що має допомогти легше пройти пік захворюваності порівняно з минулим роком.

"У нас нема 50% людей з імунітетом. На жаль, це значно менший відсоток. Зрозуміло, що вони брали людей, які перехворіли на ковід, які мають певний імунітет, але вакцинація дає більш потужну імунну відповідь, аніж перенесене захворювання", - каже доктор біологічних наук.

Він підкреслив: враховуючи, що варіант "Дельта" - більш агресивний і небезпечний, то треба готуватися до всього.

"Ймовірно, вже наприкінці жовтня - початку листопада у нас буде пік захворюваності. Потрібно вакцинуватися. Це єдине, що може допомогти", - резюмував академік.

Повністю інтерв'ю читайте на "Апострофі": Ми маємо бути готові до нових пандемій, вакцинуватися доведеться щороку - академік НАН України

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я Тема: Медицина