RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Медик розповіла, як у лікарнях визначають штам коронавірусу.

За два роки пандемії інфекція COVID-19 вже неодноразово встигла змінитися, породивши нові, більш небезпечні, штами. Одним із таких є штам "Дельта", який зараз у Європі вважається основним. Оскільки ці різновиди коронавірусу іноді дуже відрізняються, медикам дуже важливо точно визначати їх.

Лікар Київської міської клінічної лікарні №3 Аріана Мохаммад розповіла "Радіо Свобода", як лікарі визначають, яким саме штамом коронавірусу хворіє той чи інший пацієнт.

За її словами, у її лікарні зараз відсутній спеціальний газовий аналізатор, за допомогою якого можна ідентифікувати штам. Але вона стверджує, що це не критично. Вся справа в тому, що зараз вони, майже у всіх випадках, легко ідентифікують варіанти COVID-19 за симптомами пацієнтів. За словами Мохаммад, у колишніх штамів симптоми все-таки були трохи іншими.

"Ті ж зникнення смаку, нюху більш специфічні для "Альфи". При "Дельті" ми цього не бачимо. І, звичайно ж, на території країни зараз вирує "Дельта", - додала лікар.

Також вона додала, що штам "Дельта" змінився. Він став агресивнішим, ніж усі його попередники. Хворі на цей штам частіше потребують госпіталізації.

"Він протікає більш агресивно в тому плані, що пацієнти швидше стають залежними від кисневої терапії, агресивніший у плані ускладнень, таких, наприклад, як тромбоемболія, агресивніші пошкодження легень, пацієнти швидше "впадають" у пневмонію. І, звичайно, очікують ускладнень", - додала Аріанна Мохаммад.

Раніше ми також повідомляли про те, як лікар розповів про головну небезпеку штаму "Дельта".

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я