RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Здоров'я

Новини

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Відмова від COVID-вакцинації в Україні: чи буде виплата лікарняних при усуненні від роботи

Для громадян, які були відсторонені від роботи через відмову або ухилення від обов'язкової вакцинації, виплата лікарняних посібників не передбачена. За ті дні, тимчасової непрацездатності, які збігаються з днями усунення від виконання обов'язків, жодних виплат за лікарняними листами не здійснюватимуть.

Про це повідомили на офіційному сайті Фонду соціального страхування України.

Подібні заходи стосуються лише тих професій, співробітники яких повинні зробити щеплення від коронавірусу в обов'язковому порядку. У відомстві пояснюють це рішення тим, що воно націлене, насамперед, на захист їхніх колег та інших людей, включаючи відвідувачів, учнів тощо. При цьому у Фонді нагадують, що відмовитися від щеплення працівникам таких професій можна лише за наявності об'єктивних медичних протипоказань.

Допомогу у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності людям, які не мають таких протипоказань, але ухиляються від вакцинації, не виплачуватимуть.

"У разі усунення від роботи з припиненням виплати заробітної плати працівника, який не дотримується вимог щодо обов'язкової вакцинації проти COVID-19, факт втрати заробітку через хворобу або травму в такий період відсутній", - заявляють у Фонді соцстраху.

Раніше ми також повідомляли про те, що мільйони українців відмовляються від вакцини проти COVID-19 через віру в різні теорії змови.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я