RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Здоров'я

Новини

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

COVID-19 швидко мутує: чи здатна вакцина стримати його

Коронавірус дуже швидко мутує через велику кількість хворих в світі. Приклад - новий штам "Омікрон", який впевнено поширюється світом з півдня Африки. Разом з тим існуючі зараз вакцини від Covid-19 є дієвими.

Про це в ефірі Апостроф Live розповіла доктор біологічних наук, наукова співробітниця Інституту молекулярної біології та генетики НАН України Ганна Геращенко.

"Індійський материнський штам вірусу, під назвою "Дельта", зараз дуже швидко мутує і по всьому світу циркулюють нові варіанти, яких вже більше 122. А якщо брати підваріанти, то загалом їх більше 150. В Україні ми вже знайшли десяток варіантів, що ходять світом", - пояснила вчена.

Вона додала, що необхідно бути дуже обережними, тому що набуття нових мутацій призводить до змін властивостей вірусу.

Геращенко не виключила, що вірус нескінченно мутуватиме і постійно потрібно буде розробляти нову вакцину.

"Така можливість дійсно існує, але давайте виходити з тих реалій, які є зараз. Ті вакцини, які зараз використовуються проти штамів вірусу, які є в Україні, вони є дієвими", - сказала вона.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У світі понад 150 варіантів мутацій штаму "Дельта" - доктор біологічних наук.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я