RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

Всі новини

Хворим на рак дали надію: у Британії тестують революційний препарат

У Великій Британії вчені заявляють про революційне відкриття у лікуванні певного виду раку. Національною службою охорони здоров'я розглядається лікування, що здатне удвічі знизити ризик смерті від раку передміхурової залози.

Про це повідомляє наукове видання Lancet, посилаючись на відповідне дослідження.

Як зазначається, йдеться про препарат "Абіратерон" (Abiraterone), що вже застосовується як тип гормональної терапії для чоловіків із раком передміхурової залози, що поширився організмом.

Він здатен зупиняти вироблення тестостерону і цим тримати хворобу під контролем. Проте дослідження свідчить, що лікування ефективне у пацієнтів з раком передміхурової залози, що ще не поширився на інші частини тіла. Попередньо встановлено, що препарат здатен на 50% знизити ризик смерті у пацієнтів із хворобою на ранній стадії.

Дані спостереження є частиною дослідження, яке тривало шість років. Його проводили вчені з Університетського коледжу Лондона та Інституту дослідження раку.

Повідомляється, що 1974 пацієнти зареєструвалися у двох ланках дослідження, з них 988 - одержували поточне стандартне лікування, а решта - отримували його разом з Абіратероном.

Десь половина тих, хто приймав Абіратерон, також отримували іншу гормональну терапію - препарат Ензалутамід (Enzalutamide). Коли минув термін дослідження - стало зрозуміло, що додавання Абіратерону – як окремо, так і разом із Ензалутамідом – покращило показники одужання та зменшило ймовірність поширення раку.

Під час дослідження приблизно 7% чоловіків, які отримували Абіратерон, померли від раку передміхурової залози, тоді як серед тих, хто отримував стандартну допомогу - померли 15%.

Ті, хто вживав комбінацію обох гормональних препаратів, мали подібні результати, проте більше побічних ефектів.

Вчені стверджують, що дані результати свідчать про те, що використання Абіратерону для лікування раку передміхурової залози на ранній стадії здатне продовжити життя хворим та запобігти поширенню раку.

У Британії щороку у близько 52 тисяч чоловіків діагностують рак передміхурової залози, з яких 22 тисячі пацієнтів мають "високий ризик" поширення раку.

Вчені сподіваються, що Національний інститут охорони здоров’я та догляду згодом опублікує оновлені рекомендації в лікуванні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Київ стає медичною Меккою: складено ТОП-5 нових інноваційних клінік столиці.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я