RU  UA

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Здоров'я

Новини

27 травня

26 травня

25 травня

24 травня

23 травня

22 травня

21 травня

20 травня

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Як зустріти Новий рік без похмілля: корисні поради від лікаря

Новорічне застілля з алкоголем може мати неприємні наслідки – похмільний синдром. Щоб мінімізувати його, потрібно вживати більше рідини та уникати активності.

Поради щодо подолання похмілля дав завідувач консультативно-інформаційного відділу "1583" Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва Олександр Комашко, пише "УНН".

"По-перше — відновлення водного балансу організму. Слід вживати мінеральну воду, не дуже багато відразу, але поступово протягом дня. Сорбенти на ранок вже менш ефективні, але в принципі, якщо ви вживали алкоголь під ранок, і погано під ранок, їх ще можна вживати", – радить лікар.

Комашко додав, що в цьому стані краще дотримуватися постільного режиму. При цьому голову потрібно підняти вище, це допоможе позбавитися набряку і головного болю. Також добре вживати зелений чай, який дає сечогінний ефект. Тим, у кого немає протипоказань (виразка шлунку або кишечника), рекомендується прийняти одну таблетку аспірину або дві – цитрамону, вони усунуть болючі симптоми.

Також медик рекомендує щільно поснідати, прийняти полівітаміни та одну-дві таблетки гліцину для покращення стану нервової системи.

Комашко уточнив, що найдужче похмілля - від вина.

"Більш міцні напої менше впливають, їх і прийняти можна в меншій кількості, тому що організм відразу відчуває ефект. А вино "підступне" - його можна пити і не відчувати сп'яніння, але потім деякі люди навіть фізично не можуть піднятися", - говорить він.

Читайте також матеріал "Апострофа": Чим задобрити Тигра: 3 м'ясні страви на Новий рік, які принесуть удачу в дім.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я