RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Від COVID-19 можна лікуватися вдома: Британія схвалила рятівну пігулку

Влада Великобританії схвалила використання жителями країни таблеток для лікування коронавірусу Paxlovid виробництва компанії Pfizer.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Британія замовила 2,75 мільйона курсів таблеток, які частково засновані на існуючих ліках від ВІЛ, розроблених Pfizer. Даний препарат призначений для застосування невдовзі після появи симптомів у людей із високим ризиком тяжкого захворювання.

Таблетки будуть видавати дорослим, які можуть бути вразливими для вірусу через свій вік, вагу або перенесене хронічне захворювання. Варто зазначити, що це друга нова противірусна таблетка, схвалена для лікування COVID у Великій Британії: у листопаді 2021 року органи охорони здоров'я країни схвалили препарат "Молнупіравір".

Раніше ми повідомляли, що в ЄС схвалили використання вакцини проти Covid-19, виробництва американської компанії "Novavax" та Інституту сироватки Індії.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я