RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

11 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

4 травня

2 травня

Всі новини

Лікарі розповіли, для кого грип становить найбільшу небезпеку

Маленькі діти належать до групи ризику, для якої вірусна інфекція грипу становить найбільшу небезпеку. Таку заяву зробили фахівці із МОЗ, пояснивши також правила вакцинації дітей від цього захворювання.

"Найкраща профілактика грипу – щорічна вакцинація, що посилює здатність організму протистояти вірусу. Дітям щеплення проти грипу можна починати робити з шести місяців. Якщо дитина до 9 років не була вакцинована і не хворіла на грип, то потрібні дві дози вакцини з інтервалом в один місяць. Усім іншим – одна", - йдеться на офіційному сайті відомства.

Фото: Getty Images

Експерти наголосили, що оптимальний час введення вакцини – початок осені (це вересень – жовтень). Водночас щеплення можна робити і в більш пізні терміни – впродовж усього сезону грипу, що зазвичай триває з жовтня до травня наступного року. Фахівці додали, що імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів.

Читайте на тему: Проявляється раптово і гостро: лікар розповіла про симптоми грипу.

"Вакцина має бути цьогорічна. За рекомендацією ВООЗ, для забезпечення максимального захисту проти вірусів, циркуляція яких очікується саме цього сезону, щорічно змінюється склад вакцин. Найкраща вакцина та, яка є в доступі. Але зверніть увагу на рекомендації щодо віку дитини. Є вакцини, якими можна щепити дітей віком від трьох років, а іншими – від шести місяців. Обов’язково перед щепленням потрібно проконсультуватися з лікарем та ознайомитися з інструкцією", - також зазначається в джерелі.

Фото: Getty Images

Читайте також: Чи є в Україні епідемія грипу та в яких регіонах хворіють найбільше.

Де взяти вакцину і де робити щеплення?

Спеціалісти пояснюють, що вакцини проти грипу можна придбати в аптеці і зробити щеплення, попередньо звернувшись до свого педіатра або сімейного лікаря. Також можна звернутися за щепленням у приватну клініку, в якій є потрібні вам вакцини.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я
Теги: МОЗ, грип