RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Заморозки вдарять двічі: синоптики розповіли, коли прийде "мінус"

У найближчі дні буде похмура, дощова погода

У найближчі дні буде похмура, дощова погода Фото: pixabay.com

Перші дні жовтня принесли більшості регіонів України дощі та похмуру погоду. Втім температура повітря продовжує триматися на високому рівні і стовпчики термометрів не опускаються нижче нуля навіть вночі. Однак за прогнозами синоптиків, перші заморозки прийдуть в нашу країну вже в цьому місяці. Якою буде погода у найближчі тижні і коли чекати морозів, дізнавався "Апостроф".

За даними Укргідрометцентру, у найближчі дні в Україні буде похмура, дощова погода.

Але відносне тепло - стовпчики термометрів показуватимуть від 15 до 20 градусів тепла залежно від регіону України - протримається в країні ще весь наступний тиждень. При цьому, дощі продовжать заливати Україну. У вівторок дощі будуть на заході, а ближче до вихідних опади очікуються по всій країні.

Починаючи з другої декади жовтня, температура повітря почне падати. На сході і заході денні температури будуть триматися на рівні 10-11 градусів тепла, а вночі стовпчики термометрів на сході впадуть до +5, на заході - до 2-3 градусів з позначкою "плюс".

На півночі і в центрі друга декада жовтня позначиться денними температурами від 6 до 10 градусів тепла, а ось вночі у цих регіонах вже очікується від 0 до 2-3 градусів морозу.

Тільки на півдні ще збережеться тепло: від 10 до 15 градусів удень і близько 6-8 градусів тепла у нічний час доби.

Однак в кінці жовтня на півночі, заході і в центрі температура повітря знову виросте. Удень синоптики прогнозують від 9 до 12 градусів тепла, а вночі - близько 5 градусів з позначкою "плюс".

На сході і півдні в останні дні жовтня буде трохи тепліше. Удень температура повітря триматиметься на рівні 12-15 градусів тепла, а після заходу сонця очікується від 6 до 8 градусів з позначкою "плюс" на сході і близько 10 тепла на півдні України.

А ось початок листопада принесе Україні зниження температури повітря. На півдні і заході синоптики прогнозують від 9 до 12 градусів тепла вдень і 7-9 градусів з позначкою "плюс" у нічний час доби.

У східних регіонах в перших числах листопада вдень очікується близько 7-10 градусів тепла, а вночі стовпчики термометра покажуть від +1 до -1 градуса.

У північних і центральних областях України денні показники температури встановляться на рівні 3-6 градусів тепла, а вночі можливі заморозки до 5 градусів нижче нуля.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами