RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

МВФ зробив тривожна заява по Україні

Офіційний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Вільям Мюррей заявив, що питання про подальше фінансування України у рамках програми EFF як і раніше відсутня в порядку засідань ради директорів МВФ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо, що питання по Україні буде розглянутий радою директорів через деякий час.... Але у нас немає точної дати, коли рада директорів проведе засідання щодо завершення перегляду програми EFF. Це буде після щорічних канікул ради", - зазначив Вільям Мюррей.

За його словами, засідання по Україні можливе лише у другій половині серпня або у вересні, оскільки щорічні канікули ради директорів МВФ у 2016 році заплановані в перші два тижні наступного місяця. Однак він підкреслив, що на даний момент рішення про конкретну дату відсутня.

За інформацією ЗМІ, чотирирічна програма EFF, яка була відкрита в березні 2015 року, загальним обсягом $17,11 млрд за поточним курсом з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів за близько $1,63 млрд і зменшення квартальних траншей в 2016-2018 роках до $0,61 млрд.

Однак на даний момент Україна отримала лише перші два транші. У свою чергу, Нацбанк України сподівається на отримання чергового траншу кредиту МВФ у кінці серпня поточного року.

Як повідомляв "Апостроф.Економіка", МВФ розгляне питання про продовження співпраці з Україною після виконання Києвом деяких технічних зобов'язань.