RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Волонтери заявили про обмеження пересування в зоні АТО: у поліції дали відповідь

Цілий ряд волонтерів повідомляє в соціальних мережах про обмеження пересування в зоні АТО.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала керівник мобільного інструкторської групи "Марусині ведмеді" ВДВ Збройних сил України Маруся Звіробій.

"Телефонують волонтери. Під Славянськом, Краматорськом стоять загружені допомогою машини. На блокпостах наказ - волонтерів не пропускати", - йдеться в повідомленні.

Дану інформацію підтвердив відомий український письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан.

"Стоїмо на блокпосту в Слов'янську з групою музикантів. Маємо сьогодні два виступи перед військовими. Не пропускають. Посилаються на якийсь новий наказ", - написав Жадан.

Також письменник припустив, що такі заходи можуть бути пов'язані з економічною блокадою Донбасу.

Волонтер Вікторія Мірошниченко у свою чергу повідомляє, що затримка волонтерів може бути пов'язана з проведенням більш ретельних перевірок.

"Є наказ про посилену перевірку документів і документів на зброю (особливу увагу у відношенні людей у формі на цивільних номерах авто), у зв'язку з особливим положенням та роботою диверсійних груп", - написала Мірошниченко.

У той же час, за словами глави прес-служби ГУНП в Донецькій області Наталії Шиман, в Донецькій області немає обмежень на пересування волонтерів.

"Для в'їзду волонтерів та інших громадян немає ніяких перешкод. В рамках контрдиверсійних заходів, введених штабом АТО, поліція здійснює лише посилену перевірку на блокпостах", - написала вона у своєму Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", раніше заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив про зв'язок блокади окупованих районів Донбасу з антиросійськими санкціями.