RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Ніхто не бореться з порнографією: експерт побачив нестиковки в створенні "моральної" ради

Міністерство культури, ініціатор створення ради з моралі, не так хоче реагувати на запити суспільства, скільки має намір займатися розподілом бюджетних коштів.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловила головний юрисконсульт НСЖУ Тетяна Котюжинська.

"Під маркою створення ради з творчих спілок, знову хочуть відродити цю ж комісію з моралі. До речі, саме з цього Нацкомісія з моралі і починалася. Потім для забезпечення цієї ради створиться апарат, і все повернеться в колишньому вигляді. На момент ліквідації в комісії працювало 50 осіб, було 3 мільйони бюджетних грошей, а зараз Мінкульт буде розподіляти ці гроші на спеціальну програму, а при собі ж створить експертну раду, типу з творчих спілок", - вказала Котюжинська.

Вона додала, що Міністерство культури займається тим, що нікому особливо не потрібно.

"Ви бачите мітинги і марші протесту в країні з вимогами розробити рекомендації і зупинити засилля порнографії? Або чуєте крики творчих спілок, які просять гроші для контролю порнографії? Я теж ні. Ні в кого, з національних творчих спілок не виникало позовів негайно створити раду з порнографії. Я так розумію, що іншого бізнесу в країні немає, крім як сидіти на бюджетній голці. Ось все дружними рядами, великими натовпами на цю бюджетну голку і біжать. Це абсолютно штучно інспірована Мінкультом", - зазначила експерт.

Більше про те, навіщо в Кабміні воскрешають комісію з моралі, читайте в матеріалі "Апострофа".