Окрім традиційних млинців з різноманітними начинками, можна також зробити пухкі панкейки. Ці невеликі за розміром американські млинці зазвичай куштують із сиропами, солодкими соусами чи фруктами. Однак можна додати і солоні інгредієнти за бажанням. Далі детальніше розповімо про те, як приготувати цю страву на кефірі, щоб вона вийшла м'якою та неймовірно ніжною. Покрокова інструкція - на сторінці нижче.
Читайте також: Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтесь, як зробити цю просту страву.
Інгредієнти: борошно (2 склянки по 200 мл), кефір (400 мл), цукор (3 ст.л.), соняшникова олія (2 ст.л.), яйця (2 шт.), сода (1 ч.л.), ванільний цукор (1 пакетик), сіль.
Приготування: збийте яйця із цукром за допомогою міксера. Суміш має збільшитися в об'ємі та набути світлішого кольору. Додайте теплий кефір, олію та акуратно перемішайте.
В окрему ємність просійте борошно, з'єднайте його з щіпкою солі та ванільним цукром. Влийте яєчну суміш. Якщо утворилися грудочки, можна збити міксером.
У готове тісто всипте соду (гасити оцтом не потрібно). Дайте постояти 5 хвилин.
Щоб панкейки набули гарного однорідного кольору, випікати їх потрібно без додавання олії. На розігріту суху сковороду влийте трохи тіста і розподіліть по дну. Панкейк за розміром повинен бути більше оладок, але менше звичайного млинця.
Читайте на тему: Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт.
Коли на поверхні почнуть з'являтися бульбашки, переверніть на інший бік. Знімайте, коли панкейк набуде карамельного відтінку. Те ж саме проробіть з тістом, яке залишилося. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 10 американських млинців.
Готові панкейки прикрасьте горіхами, цукатами та полийте медом. Також смачно подавати з будь-якими свіжими ягодами, фруктами, арахісовою пастою чи шоколадом.
- Лазанья – традиційна італійська страва: почитайте, як її приготувати у домашніх умовах.
Цікаві новини для вас:
- Ви могли про це не знати: лайфхак з правильного варіння яєць.
- Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт.
- Рецепт меду з кульбаби, який варто приготувати під час цвітіння весняних квітів .
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.