RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В'ятрович розповів, які свята в Україні можуть скасувати

В Україні розроблений законопроект, який передбачає упорядкування свят в країні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"У нас календар наповнений якимись новими українськими національними святами, а старі радянські свята все одно залишаються. Все це вимагає певного упорядкування. Нами вже розроблено проект закону "Про державні свята в Україні". Найближчим часом будемо виставляти на громадське обговорення це питання", - розповів він.

За словами В'ятровича, варто скасувати державні свята 1 травня і 8 березня, а залишити важливі для становлення української державності дати.

"Я думаю, що нам не варто говорити про таке державне свято, як 1 травня. Також поступово і точно треба переводити акцент з 9 травня на 8 травня. Також я переконаний, що не варто робити державним і святковим днем 8 березня. На державному рівні повинні відзначатися, напевно, тільки ті свята, які відзначають події, які були переломними, надзвичайно важливими для України як держави - День незалежності, День Конституції ... а не якісь свята, які дісталися нам у спадок від радянського минулого", - розповів директор інституту Національної пам'яті.

В'ятрович зазначив, що досвід "відходу" від радянських свят в нашій країні вже є.

"Україна спокійно позбулася від 23 лютого. Це свято вже майже зникло, і показником того є бізнес і комерція, які теж переорієнтувалися. Тобто 14 жовтня абсолютно поступово витісняє те, що стосувалося 23 лютого. Згодом 14 жовтня повністю приживеться, і буде саме тим днем, в який ми будемо згадувати захисників України, захисників в широкому сенсі", - підсумував він.

Повну версію інтерв'ю з Володимиром В'ятровичем - про декомунізацію, ностальгію за СРСР і відкриття архівів - читайте на сайті "Апострофа".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: