RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Українська корупція у світі: НАБУ опублікувало інфографіку

Національне антикорупційне бюро України у рамках доповіді про свою діяльність за серпень 2016 - лютий 2017 рр. опублікувало інфографіку з "місцем прописки" корупційних активів українських політиків і чиновників.

У Німеччині та Іспанії детективи знайшли елітну нерухомість фігурантів "газової справи" Онищенка. Також елітну нерухомість у Іспанії виявили у затриманої на хабарі судді Сєвєродонецького міського суду Олени Горбатенко.

У Латвії та Австрії проводили банківські операції з розкрадання коштів "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії". Також через австрійський банк виводили 12 млрд грн рефінансування українських банків.

У Греції депутат-утікач Олександр Онищенко отримав громадянство.

У Великобританії та Гонконгу реєстрували підприємства-посередники корупційної схеми у справі нанесення шкоди "Державної продовольчо-зернової корпорації".

У Швейцарії виявили "незаконне збагачення одного з народних депутатів" (прізвище не вказано).

"На стадії попереднього розслідування - 264 кримінальних виробництва, сукупний розмір предмета злочину у яких досягає 83 млрд грн, що більше ніж граничний обсяг дефіциту державного бюджету України на 2017 рік.

До суду направлено 50 справ, загальна сума предмета злочину в яких становить 1,7 млрд грн. Такі наші результати", - йдеться в повідомленні НАБУ в Facebook.

У той же час в бюро зазначили, що поки не можуть похвалитися вироками.

"Цьому є одне пояснення: корупційні справи у всіх країнах слухаються "важко", особливо в умовах нереформованих судів України. Сподіваємося, дуже скоро ситуація зміниться: в Україні запрацюють антикорупційні суди, корупціонери отримають покарання, держава отримає вкрадені кошти" - підсумувало НАБУ.

Нагадаємо, 24 січня співробітники НАБУ затримали ще трьох підозрюваних у "справі Онищенка".