RU  UA

Китай атакував "Компас": стихія наробила багато лиха

У Китаї вирує шторм "Компас", який раніше накрив Філіпіни. Через негоду в Гонконгу місцева фондова біржа скасувала всі торгові сесії та тимчасово закрила ринок. До шторму готуються і в Мексиці.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Китай

Через шторм "Компас" у Гонконгу місцева фондова біржа скасувала всі торгові сесії та тимчасово закрила ринок. Зараз шторм прямує на захід до китайського острова Хайнань. Раніше негода вирувала на Філіппінах.

У результаті стихії загинули щонайменше дев’ятеро людей, а семеро - вважаються зниклими безвісти. Ще 6,5 тисяч мешканців евакуювали.

А на півночі Китаю вирує інше стихійне лихо. Там повінь забрала життя уже 29 людей. 14 з них загинули внаслідок падіння в річку автобуса.

Повінь, спричинена рясними дощами, зруйнувала будинки та посіви у двох провінціях поблизу Пекіна. Прямі економічні збитки перевищують 770 млн доларів.

У провінції Шаньсі внаслідок стихії зруйновано 17 тисяч будинків. Стихія пошкодила 190 тисяч гектарів посівів.

Мексика

Мешканці міста Масатлан, яке знаходиться на березі Тихого океану, укріплюють входи до навколишніх будівель. Вони готуються до тропічного шторму "Памела".

Стихія сформувалася біля тихоокеанського узбережжя Мексики. Рибак Маклавіо намагається міцніше прив’язати свій човен до опори.

"Я готуюся до поганої погоди. Мені потрібно захистити човен. Якщо він зламається, то я просто не зможу працювати. Але я сподіваюсь, що шторм не дійде сюди. Якщо це станеться, ми не зможемо працювати", - наголошує чоловік.

За словами експертів, шторм принесе сильні дощі на штати Герреро, Колвма, Мічоакан, Наяріт і Халіско. Це може призвести до сходу зсувів і повеней. Висота хвиль на західному узбережжі республіки може досягти двох метрів, тож влада закликала населення стежити за сповіщеннями метеорологічної служби.