Українську національну кухню важко уявити без вареників, які можуть бути абсолютно з різними начинками. Традиційно вареники готують з з сиром, картоплею, капустою, грибами, м'ясом та ягодами.
Авторка українського кулінарного YouTube-каналу "Кулінарні рецепти від Надії" поділилася рецептом вареників з курячою печінкою та картоплею.
"Вони отримають тільки компліменти", – наголосила авторка блогу.
Читайте також: Секрет у фрикадельках: як приготувати ситний суп із простих продуктів.
Інгредієнти для начинки:
- 500 г курячої печінки;
- 450 г відвареної картоплі;
- 450 г цибулі;
- 40 г вершкового масла;
- сіль і перець – за смаком.
Інгредієнти для тіста:
- 350 г борошна;
- 250 мл кефіру;
- один жовток – білок не додавати;
- 2 ст. л. олії;
- 1 ч. л. цукру;
- 0,5 ч. л. соди;
- 0,5 ч. л. солі.
Приготування
Цибулю треба нарізати кубиками та обсмажити на пательні до золотавого відтінку. Половину засмажки треба відділити, а до іншої додати курячу печінку. Добре все просмажити до готовності, не забувши про улюблені спеції, сіль та перець.
Відварену картоплю перетворити на пюре, додавши вершкове масло. Печінку змішати з картопляним пюре, сди ж висипати обсмажену цибулю.
Для тіста потрібно змішати просіяне борошно, цукор, сіль і соду. Окремо перемішати теплий кефір із жовтком й олією. Додати цю суміш до борошна, замісивши тісто.
Насамкінець потрібно виготовити вареники за класичною схемою та зварити їх у кип'яченій воді, яку треба підсолити. Все. Запрошуйте дорогих людей до столу. Страву можна прикрасити зеленню, а також не забувайте про улюблені соуси або сметану.
Раніше ми писали, як приготувати наваристий суп "боб левеш". Така перша страва, яку зазвичай варять у казанку з копченостями та квасолею, наповнить ароматами вашу оселю, а також привабить навіть сусідів.
Цікаві новини для вас:
- Проста і смачна страва на обід: рецепт супу з сирними галушками.
- Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.
- Як готувати вареники, щоб вони не розварювалися: рецепт тіста і смачної начинки.