Українську національну кухню важко уявити без вареників, які можуть бути абсолютно з різними начинками. Традиційно вареники готують з з сиром, картоплею, капустою, грибами, м'ясом та ягодами.

Авторка українського кулінарного YouTube-каналу "Кулінарні рецепти від Надії" поділилася рецептом вареників з курячою печінкою та картоплею.

picture Українські вареники Скріншот

"Вони отримають тільки компліменти", – наголосила авторка блогу.

Читайте також: Секрет у фрикадельках: як приготувати ситний суп із простих продуктів.

Інгредієнти для начинки:

  • 500 г курячої печінки;
  • 450 г відвареної картоплі;
  • 450 г цибулі;
  • 40 г вершкового масла;
  • сіль і перець – за смаком.

Інгредієнти для тіста:

  • 350 г борошна;
  • 250 мл кефіру;
  • один жовток – білок не додавати;
  • 2 ст. л. олії;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 0,5 ч. л. солі.

Приготування

Цибулю треба нарізати кубиками та обсмажити на пательні до золотавого відтінку. Половину засмажки треба відділити, а до іншої додати курячу печінку. Добре все просмажити до готовності, не забувши про улюблені спеції, сіль та перець.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Відварену картоплю перетворити на пюре, додавши вершкове масло. Печінку змішати з картопляним пюре, сди ж висипати обсмажену цибулю.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Для тіста потрібно змішати просіяне борошно, цукор, сіль і соду. Окремо перемішати теплий кефір із жовтком й олією. Додати цю суміш до борошна, замісивши тісто.

picture Скріншот

Насамкінець потрібно виготовити вареники за класичною схемою та зварити їх у кип'яченій воді, яку треба підсолити. Все. Запрошуйте дорогих людей до столу. Страву можна прикрасити зеленню, а також не забувайте про улюблені соуси або сметану.

Раніше ми писали, як приготувати наваристий суп "боб левеш". Така перша страва, яку зазвичай варять у казанку з копченостями та квасолею, наповнить ароматами вашу оселю, а також привабить навіть сусідів.

Цікаві новини для вас: