У прохолодну пору року хочеться чогось гаряченького, тож посмакувати осіннім супом сам бог велів. Гороховий, з грибами, куркою, фрикадельками - варіантів безліч, а можна і трохи відійти від класики, заглибившись у закарпатську кухню.

Авторка українського кулінарного YouTube-каналу "Кулінарні витівки" розповіла, як приготувати навартистий суп з цікавою назвою "боб левеш".

picture Ароматний боб левеш Скріншот

Така перша страва, яку зазвичай варять у казанку з копченостями та квасолею, наповнить ароматами вашу оселю, а також привабить навіть сусідів.

Інгредієнти:

  • 600 г копчених ребер;
  • 150 г квасолі;
  • дві цибулини;
  • одна морквина;
  • одна селера;
  • 250 г мисливських ковбасок;
  • половина гострого перцю;
  • петрушка;
  • 30 мл олії;
  • 20 г паприки;
  • 2 г перцю;
  • два лаврові листи;
  • два помідори;
  • 20 г борошна;
  • три зубчики часнику.

Читайте також: Суп із сирними кульками – модний і смачний рецепт першої страви: як його готувати.

Чіпетки (галушки):

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
  • одне яйце;
  • 1 г солі;
  • 80 г борошна.

Приготування

Квасолю треба замочити на ніч. Після того як вона трохи підбухла, можна ставити на вогонь копчені ребра з квасолею. Періодично треба знімати бульйонну піну.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

У каструлю треба додати цибулину та лавровий лист.

Моркву не варто дрібно нарізати, а навпаки - великими шматками. Таку ж операцію провести із селерою. Додати овочі в суп.

Посолити, поперчити, накрити кришкою та варити приблизно протягом 30 хвилин.

Тепер треба дістати ребра та нарізати їх порційно. Повернути їх у суп та варити ще протягом години.

Мисливські ковбаски нарізати кружечками. На пательні підсмажити до золотавого відтінку цибулю, додати ковбаски та трохи борошна. Перемішати і залити невеликою кількістю бульйону.

Додати паприку, подрібнений часник, гострий перець і подрібнену зелень петрушки. Перемішати.

З помідорів зняти шкірку, натерти їх на терці та додати до бульйону. Засмажку також перелити у бульйон.

picture Смачного! Скріншот

Тепер варто зайнятися чіпетками. Для цього варто змішати борошно, яйце та сіль, приготувавши круте тісто. Від нього треба відщипнути невеличкі шматочки та кинути їх у суп. Проварити приблизно п'ять хвилин і вуаля. Подавати до столу. Смачного.

Раніше ми писали, як приготувати суп із сирними галушками. Рецепт цієї страви доволі простий.

Цікаві новини для вас: