У прохолодну пору року хочеться чогось гаряченького, тож посмакувати осіннім супом сам бог велів. Гороховий, з грибами, куркою, фрикадельками - варіантів безліч, а можна і трохи відійти від класики, заглибившись у закарпатську кухню.
Авторка українського кулінарного YouTube-каналу "Кулінарні витівки" розповіла, як приготувати навартистий суп з цікавою назвою "боб левеш".
Така перша страва, яку зазвичай варять у казанку з копченостями та квасолею, наповнить ароматами вашу оселю, а також привабить навіть сусідів.
Інгредієнти:
- 600 г копчених ребер;
- 150 г квасолі;
- дві цибулини;
- одна морквина;
- одна селера;
- 250 г мисливських ковбасок;
- половина гострого перцю;
- петрушка;
- 30 мл олії;
- 20 г паприки;
- 2 г перцю;
- два лаврові листи;
- два помідори;
- 20 г борошна;
- три зубчики часнику.
Читайте також: Суп із сирними кульками – модний і смачний рецепт першої страви: як його готувати.
Чіпетки (галушки):
- одне яйце;
- 1 г солі;
- 80 г борошна.
Приготування
Квасолю треба замочити на ніч. Після того як вона трохи підбухла, можна ставити на вогонь копчені ребра з квасолею. Періодично треба знімати бульйонну піну.
У каструлю треба додати цибулину та лавровий лист.
Моркву не варто дрібно нарізати, а навпаки - великими шматками. Таку ж операцію провести із селерою. Додати овочі в суп.
Посолити, поперчити, накрити кришкою та варити приблизно протягом 30 хвилин.
Тепер треба дістати ребра та нарізати їх порційно. Повернути їх у суп та варити ще протягом години.
Мисливські ковбаски нарізати кружечками. На пательні підсмажити до золотавого відтінку цибулю, додати ковбаски та трохи борошна. Перемішати і залити невеликою кількістю бульйону.
Додати паприку, подрібнений часник, гострий перець і подрібнену зелень петрушки. Перемішати.
З помідорів зняти шкірку, натерти їх на терці та додати до бульйону. Засмажку також перелити у бульйон.
Тепер варто зайнятися чіпетками. Для цього варто змішати борошно, яйце та сіль, приготувавши круте тісто. Від нього треба відщипнути невеличкі шматочки та кинути їх у суп. Проварити приблизно п'ять хвилин і вуаля. Подавати до столу. Смачного.
Раніше ми писали, як приготувати суп із сирними галушками. Рецепт цієї страви доволі простий.
Цікаві новини для вас:
- Швидкий рецепт супу з консервованої сардини виручить, коли немає часу стояти на кухні.
- Вона просто ідеальна та хрумка: як приготувати соковиту квашену капусту.
- Трішки фантазії та сиру: Володимир Ярославський запропонував рецепт хрусткої випічки з начинкою.