Капуста ідеальна для приготування безлічі страв: тушкована, квашена, в салатах, пиріг з капусти, капусняк тощо. А українська кулінарна блогерка Ольга Рябенко розповіла, як створити гарнір з капусти та пармезану.

На сторінці в Instagram жінка поділилася рецептом страви, яка готується дуже просто та швидко.

picture
Готується швидко та просто

 

Інгредієнти:

  • капустина;
  • 3 ст. л. олії;
  • 2 ст. л. паприки;
  • 1 ч. л. сушеного базиліку;
  • цибулина;
  • 30 г масла;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 250–300 мл бульйону;
  • 150 мл жирних вершків;
  • сіль і перець за смаком;
  • 100 г пармезану.

Читайте також: Секрет у фрикадельках: як приготувати ситний суп із простих продуктів

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Приготування

Капусту треба нарізати великими шматками. Обсмажити  до золотавого відтінку з обох боків та додати всі спеції.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

На маслі обсмажити дрібно нарізану цибулю. Додати борошно та гарно перемішати. Влийти бульйон та вершки.

Насамкінець натерти пармезан. Довести до смаку та повернути капусту в соус. Накрити кришкою або фольгою.

Запікати страву у добре розігрітій духовці протягом 30 хвилин.

Раніше ми писали, що Євген Клопотенко розповів, як приготувати картопляні штурханці. За словами талановитого кухаря, ця страва є дуже популярною на Поліссі.

Цікаві новини для вас: