Капуста ідеальна для приготування безлічі страв: тушкована, квашена, в салатах, пиріг з капусти, капусняк тощо. А українська кулінарна блогерка Ольга Рябенко розповіла, як створити гарнір з капусти та пармезану.
На сторінці в Instagram жінка поділилася рецептом страви, яка готується дуже просто та швидко.
Інгредієнти:
- капустина;
- 3 ст. л. олії;
- 2 ст. л. паприки;
- 1 ч. л. сушеного базиліку;
- цибулина;
- 30 г масла;
- 1 ст. л. борошна;
- 250–300 мл бульйону;
- 150 мл жирних вершків;
- сіль і перець за смаком;
- 100 г пармезану.
Читайте також: Секрет у фрикадельках: як приготувати ситний суп із простих продуктів
Приготування
Капусту треба нарізати великими шматками. Обсмажити до золотавого відтінку з обох боків та додати всі спеції.
На маслі обсмажити дрібно нарізану цибулю. Додати борошно та гарно перемішати. Влийти бульйон та вершки.
Насамкінець натерти пармезан. Довести до смаку та повернути капусту в соус. Накрити кришкою або фольгою.
Запікати страву у добре розігрітій духовці протягом 30 хвилин.
Раніше ми писали, що Євген Клопотенко розповів, як приготувати картопляні штурханці. За словами талановитого кухаря, ця страва є дуже популярною на Поліссі.
Цікаві новини для вас:
- Як готувати вареники, щоб вони не розварювалися: рецепт тіста і смачної начинки
- Як приготувати смачний гречаний суп з галушками: простий рецепт
- Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні