З картопляного тіста можна приготувати безліч цікавих та смачних страв. Український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко розповів, як швиденько наліпити картопляних штурханців, які є дуже популярними на Поліссі.
"В північному регіоні нашої країни страви з картоплею надзвичайно популярні, а рецепти завжди оригінальні", – уточнив Клопотенко на своєму сайті.
Інгредієнти:
- три картоплини;
- 50 мл молока;
- одне яйце;
- 5 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
- 50 г масла;
- сіль за смаком;
- 100 г кисломолочного сиру;
- п'ять стебел кропу;
- один зубчик часнику.
Читайте також: Секрет у фрикадельках: як приготувати ситний суп із простих продуктів
Приготування
Картоплю треба відварити в мундирах та дати їй охолонути. Зняти шкірку та перекрутити на м'ясорубці.
Влити до картоплі молоко, вбити яйце та додати масло з крохмалем. Посолити за смаком та добре перемішати.
В миску висипати сир, додавши подрібнений кріп та часник.
З тіста сформувати шість однакових кульок, присипавши їх крохмалем. У кожному м'ячику зробити виямку, поклавши всередину начинку та зліпивши штурханець.Виріб має бути видовженої форми. Штурханці треба "викупати" в крохмалі.
Варити картопляні вироби треба у підсоленій воді протягом кількох хвилин після того, як вони спливли на поверхню. Гарячі штурханці треба одразу перекладати в іншу миску з холодною водою. Все.
Тепер викласти на красиву тарілку, притрусити зеленню, покласти ложку-дві сметани. Вуаля, смачного.
Раніше ми писали, що Євген Клопотенко розповів, як приготувати солоні гарбузові оладки. Вони чудово поєднуються з різними доповненнями. Найпростіший варіант – подати їх із соусом із йогурту, часнику й лимонного соку.
Цікаві новини для вас:
- "Вони отримають компліменти": як приготувати соковиті вареники з печінкою та картоплею
- З копченостями та квасолею: як приготувати наваристий суп "боб левеш"
- Проста і смачна страва на обід: рецепт супу з сирними галушками