З картопляного тіста можна приготувати безліч цікавих та смачних страв. Український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко розповів, як швиденько наліпити картопляних штурханців, які є дуже популярними на Поліссі.

"В північному регіоні нашої країни страви з картоплею надзвичайно популярні, а рецепти завжди оригінальні", – уточнив Клопотенко на своєму сайті.

picture Facebook

Інгредієнти:

  • три картоплини;
  • 50 мл молока;
  • одне яйце;
  • 5 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 50 г масла;
  • сіль за смаком;
  • 100 г кисломолочного сиру;
  • п'ять стебел кропу;
  • один зубчик часнику.

Читайте також: Секрет у фрикадельках: як приготувати ситний суп із простих продуктів

Приготування

Картоплю треба відварити в мундирах та дати їй охолонути. Зняти шкірку та перекрутити на м'ясорубці.

Влити до картоплі молоко, вбити яйце та додати масло з крохмалем. Посолити за смаком та добре перемішати.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

В миску висипати сир, додавши подрібнений кріп та часник.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
picture Facebook

З тіста сформувати шість однакових кульок, присипавши їх крохмалем. У кожному м'ячику зробити виямку, поклавши всередину начинку та зліпивши штурханець.Виріб має бути видовженої форми. Штурханці треба "викупати" в крохмалі.

picture Facebook

Варити картопляні вироби треба у підсоленій воді протягом кількох хвилин після того, як вони спливли на поверхню. Гарячі штурханці треба одразу перекладати в іншу миску з холодною водою. Все.

Тепер викласти на красиву тарілку, притрусити зеленню, покласти ложку-дві сметани. Вуаля, смачного.

Раніше ми писали, що Євген Клопотенко розповів, як приготувати солоні гарбузові оладки. Вони чудово поєднуються з різними доповненнями. Найпростіший варіант – подати їх із соусом із йогурту, часнику й лимонного соку.

Цікаві новини для вас: