Якщо ви втомилися від рутини і хочете розфарбувати свої сірі будні, приготуйте щось незвичне. Наприклад, гостру піцу Дьябло або ситну Чотири м'яса. theLime ділиться з вами рецептом домашньої піци, яка сподобається як дорослим, так і дітям.

Інгредієнти для начинки: шинка або ковбаса (120 г), бекон (120 г), куряче філе (150-200 г), яловичина (150-200 г), цибуля (1 шт.), сир моцарелла (220 г), гриби (60 г), оливки (2 ст. л.), томатний соус (0,5 чашки), спеції (за смаком).

Інгредієнти для тіста: борошно (1 склянка), вода (0,3 склянки), молоко (0,25 склянки), оливкова олія (1 ст. л.), дріжджі сухі (1 ч. л.).

picture Фото: pixabay.com

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Куряче філе промиваємо під проточною водою, зрізаємо плівки і хрящі, нарізаємо невеликими порційними шматочками. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо філе до напівготовності - близько 10 хвилин. Потім викладаємо його на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Яловичину обполіскуємо водою, нарізаємо невеликими скибочками, додаємо спеції за смаком. Також яловичину можна перебити в блендері або пропустити через м'ясорубку і зробити маленькі мітболи з фаршу. Смажимо м'ясо на сковороді до утворення скоринки, потім знімаємо і теж викладаємо на паперові рушники.

Шинку або ковбасу папероні, а також бекон нарізаємо тонкими слайсами.

Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Моцареллу тремо на терці, оливки розрізаємо навпіл, а гриби - акуратними скибочками.

Тепер займемося приготуванням тіста. У невеликому сотейнику кип'ятимо молоко і чекаємо, поки воно охолоне до кімнатної температури. Переливаємо в глибоку миску, додаємо теплу воду та дріжджі, перемішуємо.

В окремий посуд просіваємо через сито борошно. З'єднуємо борошно з молочною сумішшю, замішуємо тісто. Викладаємо його в миску, змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо на півгодини в тепле місце.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200-220°С.

Дістаємо тісто, розминаємо його руками або розгортаємо за допомогою качалки в круглий пласт, по краях формуємо бортик, перекладаємо на деко для запікання, застелене пергаментним папером. Змащуємо тісто томатним соусом, викладаємо цибулю, чотири види м'яса, оливки і гриби. Зверху посипаємо все натертим сиром.

Ставимо форму в гарячу духовку і випікаємо близько 20-30 хвилин - до золотавої скоринки на бортику.

Ось і все - подаємо ароматну піцу до столу.

picture Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА